[]

Türkiye'deki ekonomik kötü gidişatın nedeni nedir?

Dolar Euro durmadan artırıyor. İşsizlik tavan.
Ne oldu da bu hale geldik? Önceden ne vardı şimdi ne yok?



 
Güven yok, güven olmayan yerde insan da para da olmaz


  • paramolacak  (29.09.20 17:36:46) 
Güven yok derken, sana bana değil.
Dış yatırımcıya
atıyorum 10 sene önce türkiyede kaç tane yabancı marka vardı, şimdi kaç tane var.
Son 1 senede kaç yabancı marka türkiyeden çıktı onu düşün.

kanun yoksa, malının canının güveni yoksa, kaddafi libyası gibi oluyorsun.
sen türk olarak gittin ev aldın x ülkesinden.
O ülke 3 gün sonra tamam evine el koyduk, sen dımdızlak gideceksin derse, bu ülke güvensiz ülkedir.
Türkiye böyle bir ülke oldu.
  • summatinyourteeth  (29.09.20 17:39:19) 
Kotu yonetim & populizm.


  • dunal  (29.09.20 18:05:07) 
  • pass  (29.09.20 18:07:28) 
aslında 2013'lerden beri kötüye gidiyoruz ama o zaman ekonomistlerin dediği şeyler yeni yeni ortaya çıkıyor. (biz sıradan insanlar için)

ABD para basıyor bunu toplayacak dediler, bizde hukuk düzgün işlemezse yatırım gelmez dediler, "bunu da ithal etmeyelim" dediler... neler neler anlattılar yıllarca. Hepsinin tersini yaparsan ülke bu hale geliyor işte.

Kısaca, uzun vadeli düzgün çözümler yerine kısa vadeli "seçime kadar durumu toplayıcı" tedbirler alındı hep. Bir noktada daha da fena patlayacak. Hala en kötü günlerde değiliz.

Bu arada insanları tüketime ve ithal ürünler almaya alıştıran da bu hükümetin kendisi. Zamanında ne güzel alabildiğimizle ilgili güzellemeler yapıyorlardı, para kalmayınca cari açık artmasın diye her şeye deli vergi koymaya başladılar.
  • nhk ni youkosu  (29.09.20 18:17:09) 
Önceden de dolar ve euro durmadan artıyordu ve önceden de işsizlik tavandı. 2002-2012 arasında global olarak büyük bir iyileşme yaşandı, biz de biraz faydalandık, şimdi fabrika ayarlarımıza döndük işte.


  • roket adam  (29.09.20 20:41:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.