[]

Boyumun yetmediği iş teklifi

Merhaba arkadaşlar,

Bugün şartları benim için çok iyi olan bir iş teklifi aldım, Kariyer'den bulmuşlar beni. Arayan arkadaş tüm çalışma koşullarını falan anlattı. Ama iş beni biraz aşıyor. İyi bir yerde Almanca dilinde çağrı merkezi görevlisi olmak. Ancak sorun şu ki Alman Dili ve Edebiyatı'ndan mezun olmama rağmen pratiksizlikten dolayı konuşma anlamında bayağı paslandım. Mezun olduğum zamanlar şakır şakır Almanca konuşuyordum, Almanlarla bile çok iyi derecede iletişim kuruyordum ama paslanmışım konuşmaya konuşmaya. İngilizce'de sorun yok, onda kendime güvenim tam ama iş dışında bir etkileşimde olmadığım Almanca'da işler kötü.

Yazılı dilde sorunum yok, zaten çevirmenlik falan yapıyorum da konuşmaya gelince tıkanıyorum. Zaten arayan arkadaş da Almanca konuşmamın ne durumda olduğunu sordu, ben de açık açık izah ettim ama çok aşırı şeyler olmazsa yapabileceğimi de belirttim. O yüzden seviyemi test etmek için bir dil mülakatı yapacaklar. Normalde çok kafaya takmam ama uzun zamandır hem işşizim hem de bu kalitede bir yer bir daha çok zor gelir ayağıma. İş bulmaktan o kadar umudumu kesmiştim ki kendimi serbest çalışmaya hazırlamaya çalışıyordum. Ama hiç beklemediğim bir anda bu teklif geldi. Pek umudum yok ama yeteneğimi kullanamayıp bu şekilde başarısız olmak çok utanç verici geliyor.

Sizce ne yapsam? Mülakata kadar gece gündüz kasıp ilgili alanda araştırma yaparak mülakatı geçmeye mi çalışsam yoksa başarısızlığı baştan kabul edip zorlamasam mı? İşe alınma durumu olursa yarın yokmuş gibi kasacağım zaten. Siz böyle kendinizi yetersiz hissettiğiniz iş fırsatlarında ne yapıyorsunuz? Düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Teşekkür ederim.

 
almanca biliyorsan bir süre içinde paslar açılır merak etme. sonuçta konuşmayı unutmadın sadece pratiğin yok çünkü uzun süredir kullanmadın. 1-2 haftada açılırsın.


  • ozdek  (29.09.20 17:03:15) 
hepi topu cagri merkezi isi. kasma. bildigin kadariyla git. sinava gir. gecersen calismaya basla. cat pat hata yapsan da sikinti yok. cunku bastan soylemissin cok iyi olmadigini.

atalarimizin bir sozu var; bizim anksiyete kurbani, ozguven fakiri turk gencligine cuk diye oturuyor.

kervan yolda duzulur

profesyonel hayatta bunu siar edinmelisin.
  • buenosdias  (29.09.20 17:04:05 ~ 17:04:54) 
Mülakata kadar gece gündüz kasıp ilgili alanda araştırma yaparak mülakatı geçmeye çalış + 1 milyon

yardırıp çalışıp alırsın bu işi. konuşman da 2 haftaya kendini bulur.
  • noxell  (29.09.20 17:11:11 ~ 17:11:43) 
Merhaba, cv nize cok iyi derece almanca bildiginizi yazdiysaniz, o sekilde oldugunuzu dusunmuslerdir(konusma olarak). Eger isi istiyorsaniz mulakat gelene kadar calisin, zarar gelmez, islerine gelmezse kendileri bilir biryandan. Ayrica biraz dost aci soyler durumu olabilir ama callcenter islerini gozunuzde cok buyutmeyin, cok hizli sirkulasyon olan(yani sozlesmeniz heran iptal olabilir) yerlerdir. Kariyer imkanlari cok zor ile imkansiz olarak degisebilen sirketler var. Cok bel baglamamak lazim bana sorarsaniz.


  • bluewhale  (29.09.20 17:18:10) 
Mülakata kadar kasın. Sonradan çok pişman olursunuz.


  • mobydick  (29.09.20 19:00:05) 
Alman dili edebiyati mezunuymussun uzerine çevirmenlik yapiyormussun konusma pratigin de acilir biraz paslanmissin o kadar. Basarisizlik filan yok bence.

Ayrica usteki arkadaslar +1 call center muhtemelen belli basli bikac cümle kuracaksin. Faust tartismiycaksin telefonda musteriyle seni cok da zorlamaz bence.
  • hindistan cevizi  (29.09.20 19:32:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.