[]

bal guruları gelebilir mi?

arkadaşlar bugüne kadar balı hep tanıdık birilerinden getirtmiştik, birkaç kez de marketten balparmak falan almıştım. şimdi evde kızıma da yedireceğim için mümkün mertebe gerçek bal arayışına girdim ancak kendi yapıp satan kimseyi tanımadığım için de birilerine güvenip alamıyorum. internette inceledim eğriçayırda şu seti gördüm.

www.egricayir.com

bunu alıp da kullanmış olan varsa yorumlarını almak şahane olur. ya da başka bildiğiniz ve memnun kaldığınız markalar, internet siteleri vs varsa o da işime yarar. Cevap yazanlara şimdiden teşekkürler

 
bizzat tanıdığın balcı yoksa balparmak bence


  • owaki  (29.09.20 14:49:47) 
marketten alacaksanız anavarza, bizzat tanıyorum.


  • tss  (29.09.20 15:07:04) 
www.harsena.net

2 Yıldır buradan alışveriş yapıyorum. Karakovan ballarını soluksuz yutuyorum :)
Kristalize balı nefis (fıstık ezmesi kıvamında) , süzme çiçek balı da çok güzel. Hiç yanıltmadılar beni , sitesini inceleyin derim.
  • synax  (29.09.20 15:07:08) 
Bizzat tanıdığın balcı bile arılara şeker vermek zorunda neredeyse, insaflı olanlar glikoz değil de doğal şeker verir.

Tanıdığım balcılar var, kendileri yemek için bile şeker vermeden bal üretemiyor. Tavuk değil ki bu kafese kapatasın, uçup gidip başka kovan önlerindeki şekerden yiyor hayvan.

Ha bu tamamen arılara şker verilerek bal üretiliyor demek değil, arı zaten doğadan topluyor ama topladıklarıyla insanlığa yetecek oranda bal üretmek imkansız. Şeker sadece balı çoğaltıyor.

Karadeniz gibi uçsuz bucaksız ormanlarda dağlarda arıcılık yapsan mutlaka saf bal üretilir, ama onu da almaya güç yetmez, yetmiyor da zaten.
  • John Bloor  (29.09.20 15:14:24) 
Bu ikisini öneririm:

www.kocamaar.com
pehlivandatca.com

Marketten ise yukarıda önerildiğini gibi Anavarza.
  • fotrsapka  (29.09.20 15:18:54) 
Babam dedem ölünce bırakmıştı ama şimdi iki kovanla tekrar başlamış köyde. Dilerseniz bir sorayım, iç anadolu - çiçek balı. Şuan satmak için yapmıyor ama fiyat olarak kilosu için 100'e yakın bişey der sanırım :/ Şeker de vermiyor bu arada, peteğin bir tanesini arılara bırakıyor. 5 sene önce falan burada biraz satmıştım hatırlayanlar olursa referans olabilirler belki. O zamanlar 60tl idi.


  • ananiyimioguz  (29.09.20 15:56:26 ~ 15:57:27) 
tanidik bakin. tekrar soyluyorum, arilara seker vermek kotu degil. sadece ne zaman verecegini bileceksin.
ek olarak ben ariya depo biraktim vs olayi bende yok baskasinda da olacagimi sanmiyorum. 500 kg bal petekte birakilsa dahi zamani gelince ari sayet kendisi hasat yapmaz ise ari yavrulamiyor. arinin omru ise belli. insanlari kandirmanin manasi yok.

  • turbo sadık  (29.09.20 17:41:56 ~ 17:42:29) 
@turbo sadık, buna neden kimse inanmıyor anlamıyorum. Babamın ticari bir kaygısı yok, öğretmen emeklisi zaten. Akraba gelse hürmetten bedava verip yolculuyor öyle söyleyeyim. Bahçelerde de tonla meyve var, eş dost ve hobi için yetiştiriyor. Onları da satmıyor. O zaman onlara da hormon veriyor/vermiyor kavgası mı yapalım? Kendisi için yetiştirdiği şeylerde neden hile yapsın. Arayan duyarsam ben isteyip satıyorum, öğrenciyken hocalarım alıyordu.

Bu arada gönderebileceğim bir laboratuvar falan biliyorsanız örnek göndereyim elimde belgesi olsun katkı maddesi, ek şeker vs. var mı diye. Alıcı da rahatlasın ben de enerjimi tüketmeyim.
  • ananiyimioguz  (30.09.20 00:09:58 ~ 00:10:28) 
Dedesi arıcılık yapan, işin kıyısından köşesinden geçmiş biri olarak cevaplıyorum:

Piyasadan, özellikle de marketlerden %100 doğal bal bulmak imkansız. Gerçekten, %100 doğal balı “arıcılığı para için yapanlardan” bulman çok çok zor. Çünkü baldan para kazanmak isteyenler doğal bal beklentisine giremezler. Arıcılık riskli bir meslektir. Sürekli para kazanmak istiyor, maliyetlerden kurtulmak istiyorsanız arınıza şerbet, glikoz vermek zorundasınız. Dedem bu işi doğrudan ticaret için yapmadığı için arıya şeker olayını kovalamaz.

Arıya şerbet mutlaka verilir ama bu kışın sonuna doğru yapılır. Arı, bu şerbeti bal yapmak için değil, kendi beslenmesi için kullanır. Şeker balı dediğimiz kofti ballar için arılara yazın şerbet verilir. Bazen şanslı olursunuz ve arı o sene öyle bir çalışır ki bir petekten 4 kiloya yakın bal alabilirsiniz. Tek katlı kovanda 12 petek vardır. Oradan hesap edin :)

Bundan 20 sene önce öyle bir bal olmuştu ki bir daha o çapta bal olmadı hiç.. 100’e yakın 2 katlı kovanı vardı dedemin. Ağzına kadar bal doluydu o kovanlar..
  • silah taciri  (30.09.20 01:10:47) 
egricayırı ben kullanmadım ama kullanıp memnun kalanlar biliyorum. özellikle propolis. bi de ödüllü balları falan vardı yanlıs hatırlamıyorsam.


  • galandar kostumu  (30.09.20 01:14:06 ~ 01:14:33) 
(bkz: Toros Dağı Bal) üzerine tanımıyorum. Gerçek bal ve adamlar yıllardır bozmuyor. Kendine ait küçük bir çevresi var ona satıyor Türkiyede gerisini avrupaya gönderiyorlar.
(bkz: www.torosdagibal.com)

  • motozanoglu  (05.10.22 20:35:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.