[]

Ufacık bir çeviri isteği.

Composing in Depth
Altough the TV screen presents a flat image of the three-dimensional world, an audience builds up impressions of depth and distance through various visual clues within the picture. It subconsciously interprets space by comparing relative sizes, converging lines (linear perpective), observing how one plane overlaps another (masking) and how the relative positions of subjets change as the camera moves (parallactic movement).
A picture that gives a strong feeling of depth is usually more convincing and more attractive. If few visual clues are given, it can be quite difficult to judge scale, space and distances.

Enhanced depth
There are several ways in which you can create a greater feeling of depth and realism in a picture.:
1- Try to avoid having the subject isolated against a plain undetailed background, espacially with flat diffuses lighting shining from the camera's positon.
2- If your shot contains familiar-sized objects (people, furniture), the viewer gets a better idea of distance and scale.
3- If the picture includes foreground planes (e.g. shooting past foliage or a window-frame) there is an enhanced illusion of depth.

Aim at natural effects
When you select or arrange foreground subjects to improve scenic depth, introduce them as naturally as possible. If you include foreground items too regularly or too obtrusively, they can draw attention to themselves. Resist the temptation to use them just "to complete the picture".
You should certainly steer clear of a "peek-a-boo" camera style in which the subject is continually shot through grass, bead curtains, holes in a fence... Effective enough when it is appropriate (e.g. the viewpoint of a person in hiding), this technique can be overdone.
So, too, can the gimmick of beginning a scene with a clearly focused but unimportant foreground object (e.g. a wayside flower), then pulling focus dramatically to blur it completely, bringing the real subject in the distance into sharp focus (e.g. a car on the highway).



Valla olurda biri cevirirse çok makbule geçer yoksa olmayan ingilizcemle saatlerimi harcıcam :) Bir bira/kahve hesabıma yazabilirsiniz. basit bir dille cevirilse yeter fazla kasmaya gerek yok:)

 
cok uzun bu, diger heveslilerle boluselim bence. basliyorum ben:

derinlikte birlestirme

tv ekranlari 3 boyutlu dunyanin duz bir goruntusunu gosteiyor olsa da izleyiciler derinlik ve uzaklik izlenimlerini resimdeki cesitli ipuclari sayesinde olustururlar.

top simdi diger arkadaslarda.
  • jupiterianvibe  (12.05.10 14:27:58) 
ben de cok kabaca aim at natural effects'e kadar olan kisimi tamamladim.

Izleyiciler farkinda olmadan, gosterilen uzayi, goreli boyutlari, birlesen cizgileri, duzlemlerin birbirleriyle nasil cakistiklarini ve oznelerin kamera hareket ettikce pozisyonlarinin degisimini, derinligi algilayacak sekilde yorumlarlar.
Iyi derinlik hissi veren bir goruntu genellikle daha inandirici ve cekicidir. Eger az gorsel ipucu verildiyse, orani, gosterilen uzayi ve mesafeleri degerlendirmek zordur.

Gelistirilmis derinlik
Bir resimde daha iyi derinlik hissi ve gercekcilik olusturabilmenin birkac yolu vardir.
1-Oznenin, detaylanmamis duz bir geri planda izole olarak bulunmasindan kacinin.
2- Eger cekiminiz boyutuna asina olunan nesneler icerirse, izleyici uzaklik ve oran hakkinda daha iyi fikir sahibi olur.
3- Eger goruntu on plan iceriyorsa, mesela yapraklarin ya da pencerenin arkasindan cekim, daha zengin bir derinlik aldatmacasi vardir.
  • dahicocuk  (12.05.10 14:46:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.