[]

En pratik ve lezzetli türk mutfağı lezzetleri

10-12 kişilik bir yabancı arkadaş grubuna geleneksel türk lezzetlerinden oluşan bir akşam yemeği hazırlayacağım (tek başıma), olabildiğince çok çeşit sunmak istediğimden hem çok lezzetli hem de hazırlanışı kolay/çabuk meze/yemek/tatlı arıyorum, nasıl bir menü tavsiye ederdiniz?




 
Aslında sıcak-soğuk mezeler ile kalabalık misafir ağırlamak en kolayı bence. Aklıma gelenler: Humus, kabak mücver, köz patlıcan salatası, kısır, mercimek köftesi, bulgur köftesi, acılı ezme, sigara böreği, piyaz, havuç tarator, gözleme, biber dolması

Ana yemek ille de olsun derseniz porsiyon olarak dağıtılabilecek tarzda bir yemek tercih edilebilir. Karnıyarık, hasanpaşa köfte ve pilav gibi.

Tatlı olarak da sütlü irmik tatlısı, ayva/elma tatlısı, etimek tatlısı, revani, yalancı tavuk göğsü olabilir.
  • onune3012  (29.09.20 15:22:02) 
tek başına olacağın için menüyü dikkatli seçmek lazım. Örn patlıcan veya kırmızı biberleri 2 gün önceden közleyebilir servis günü sarımsaklı yogurtla karıstırabilir üzerine ceviz koyabilirsin. Sigara böreği sıcak servis olmayınca iyi olmuyor,börek yerine mücver tavsiye ederim. kadınbudu köfte hazırlayıp buzdolabında bir gece bekletip ertesi gün pişirebilirsin, soguk servis edilebileceğinden bu da aynı gün çok uğraştırmaz. Yemek olarak kuzu incik haslama, altına şehriye pilavı ile güzel bir servis olabilir. yine incikleri geceden haslayıp ertesi gün fırınlayabilirsin. 10-12 zor, kolay gelsin.


  • delidiyorum  (29.09.20 17:19:24) 
onune3012 çok güzel menü vermiş. Ben bu listeye fava, yoğurtlu semizotu veya yoğurtlu kabağı da ekleyebilirim.


  • SiyamkedisiZorro  (29.09.20 17:43:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.