[]

İnstagram dolandırıcılığı

Merhaba, instagramda küçük bir meblağda alışveriş yaptım. Adam dolandırıcı çıktı. İban numarası ve adı var bende. Ne yapmak gerekir? Hesaplarını kapattı. İban’dan ulaşılır mı? Hesabına el mi koyulur? Nedir süreç?




 
Valla hocam genelde bir sonuç çıkmaz ama
a- bankasına şikayet et
b- cimere yaz
  • lcha  (29.09.20 12:40:00) 
fatura, sözleşme vs. var mı? yoksa hiçbir şey olmaz.

hesabına el koyulması falan adfsghfhjgkn nereden geliyor aklınıza böyle şeyler
  • nrmnm  (29.09.20 12:41:21) 
Savcılığa git suç duyurusunda bulun,ne kadar fazla suç duyurusu o kadar kabarık dosya,tek şansın bu ve yapılacak tek doğru hareket.


  • duptıs  (29.09.20 12:46:34) 
Bankasına şikayet etmekle bir sonuç alamazsınız. Fatura vs. olmadığı sürece tüketici vs. de bir şey yapmaz. Anca savcılığa gideceksiniz dolandırıldım deyip dilekçe vereceksiniz kanıtlarıyla, onlar da işleme alacak. Ama millet genelde bu kadarcık para için uğraştığıma değmez diyor bırakıyor, bunlar da avlanmaya devam ediyor.


  • koskoca kirpi  (29.09.20 12:47:41) 
senin arkadaşından bir şey satın almandan farkı yok. savcılığa gidip arkadaşıma para ödedim ama ürünü vermedi desen gülmezler mi?


  • diffarentiationation  (29.09.20 13:17:28) 
%99 parayı yolladığınız hesabın sahibi sizi dolandıran kişi bile değil. Savcılıktan başka çare yok, o da parayı geri alamazsınız belki ama adama hüküm giydirebilirsiniz.


  • John Bloor  (29.09.20 14:59:03) 
@John Bloor bu nasıl oluyor hesap onun değilse nasıl parayı alıyor?


  • iddaaci  (29.09.20 15:15:33) 
Umursamaz gamsız bir tanıdık, ya da bir garibanın adına banka hesabı açılır ve atm kartı elinden alınır.

Mağdur parayı hesaba atar, dolandırıcı gider atm'den çeker, hesap sahibine de belki komisyon verir, 3-5 bi sakal atar.
  • John Bloor  (29.09.20 15:19:00) 
John bloor ve duptis demis ama daha net ifade edeyim. oncelikle hicbir sekilde hicbir zaman kimsenin size geri para mal vb vermicegne yuzde yuz emin olmaniz gerekiyor durduk yere. bunu kabullenerek sikayet edersiniz savciliga ve kuvvetle muhtemel uzun surede yakalarlar ceza alir. Hukum giyen kisiye sonradan hukuk davasi acip kazanabilirsiniz sonradan kaybiniz icin. Hatta iki dava da acabilirsiniz hem zarar karsilama adina maddi tazminat hem de beni dolandirdi ugrastirdi surundurdu diye manevi. Sadece uzun surer ugrasmasi var ama sonuc alinir kesin. Bu arada zaten hapisteyken daha cok yapiliyor bu tarz dolandiriciliklar disardakilerle ortak calisiyorlar icerdeyken yargilanir infaz hakimliginde cezasi artar sadece


  • kushkush  (29.09.20 15:27:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.