[]

35 Yaşından Sonra Üniversite

Merhaba, 35 yaşından sonra örgün öğretim üniversite eğitimi alan oldu mu? Olduysa ne zorluklar yaşadınız? Hocalar, diğer öğrenciler duruma nasıl yaklaşıyor? Okulu bitirebildiniz mi?




 
merhaba kirpi.

31 yaşında Edebiyat fakültesinde okudum. 2 ay önce bitirdim. Zorluklar-uyum biraz sorun oluyor, liseden mezun olan bebeler zaman zaman acımasız olabiliyor, hocalarla yas farkın fazla olmadıgı ıcın daha kafa oluyorlar, zaman zaman çalısıyorsan yardımcı olabiliyorlar.

Sormak istediğin baska seyler varsa memnuniyetle cevaplarım.

benim tavsiyem go for it. kimseye ihtiyacın yok, 18 yasında arkadasın olmayıversin.
  • Techsavvy  (29.09.20 12:11:00 ~ 12:11:45) 
Ben değil ama öğrenciyken okulda olan biri kadın, biri erkek 35 yaş üstü iki sınıf arkadaşım vardı. İkisi de okulu güzel dereceler ile bitirdiler.
Öğrenciler olarak çok severdik ikisini de, bizi koruyup kollar, gençliğimizden, toyluğumuzdan dolayı anlamadığımız şeylerde bize yardımcı olur, akıl verirlerdi. Hatta kadın olan arkadaşımız, okuldaki etkinliklere bizden küçük oğullarını da alır gelirdi.
Hocalarımız, özellikle asistanlar ile de araları çok iyiydi. Yapılmasını istediğimiz şeyler için onlarla mesaj gönderirdik hocalarla.
Hem zaten 35 yaş ne ki...
  • ucanokuz  (29.09.20 12:18:18) 
34 yasinda universiteye yeniden basladim, kimse anlamadi valla buyuk oldugumu. kardeees, kanka falan diye sesleniyolardi hatta cocuklar. oyle kucuk de gostermiyorum bence. yani kel falan degilseniz kimse anlamaz bile.


  • ehti  (29.09.20 14:42:28) 
ben 26 yaşındayım. bölümümüzde bir emekli asker abimiz ve hatta bir de wiki sayfası bile bulunan bayağı bayağı siyasetçi bir abimiz var :) ikisi de 40 yaş üstü. benim gibi 25-26 yaşlarında olanlar da var. kaldı ki biz öyle çok öğrencisi olan bir bölüm değiliz, çoğu ders maksimum 20 kişiyle yapılır.

buna rağmen benim gördüğüm kadarıyla bizde herkesin keyfi büyük oranda yerinde. bu iki abimiz de bizimle yemekhaneye gelir, hep sohbet ederiz, konuşuruz... onlar muhtemelen bizim gerizekalı olduğumuzu düşünüp sıkılıyordur ama sonuç itibariyle arada devamlı bir iletişim ve "sınıf arkadaşlığı" söz konusu. kimse yadırgamıyor, her şey gayet güzel.

hocaların tutumu yaşı ilerlemiş öğrencilere karşı bence daha yumuşak oluyor. çünkü siz söylemeseniz bile tam zamanlı çalıştığınızı, hatta evli olduğunuzu vs. varsaydıkları için okula yeni başlamış 20 yaşındaki çocuklarla aynı tempoda devam etmenizi beklemiyorlar. eh bir de bekleseler bile 35 yaşındaki adama "niye ödev yapmadın?" diye çıkışacak halleri yok. o açıdan derslere katılan, en azından temel sorumluluklarını yerine getiren bir öğrenci için hiçbir hocanın zorluk çıkaracağını sanmıyorum.

tabii muhtemelen bölümden bölüme, okuldan okula değişiyordur bu ama benim gördüğüm kadarıyla bizim bölümde bu şekilde.
  • der meister  (29.09.20 15:42:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.