[]

Excel formul yardimi

Merhaba, aslinda yapmak istedigim sey cok da zor degil ama kuramadim formulu bir turlu.

Ekteki gibi bir tablom var; kolonlarda Turk Lirasi ile gosterilen degerlerin, en yukarida USD toplamina ulasmak istiyorum. Dosya icinde her ayin karsisinda kur bilgisi var. Binlerce satir ve onlarca kolon oldugu icin tek tek yapamam. Cok fazla kolon oldugu icin her TRY kolonunun yanina USD kolonu da acamam. Tek hucrede bitirmem gerekiyor isi. Ortalama kur da kullanamam.

Yani en tepede (ocak ayinin toplami x ocak ayi kuru) + (subat ayinin toplami x subat ayi kuru) + ... gibi bir formul yazmam lazim.

Yardimci olabilecek var midir?

(Veriler tamamen uydurma, 'oyle kur mu olur' demeyin :) )

 
örnek 400 satırlık, ibb.co


  • altinci nesil caylak  (29.09.20 08:43:56 ~ 09:16:00) 
örnek dosyayı upload edersen formülü yazar gönderirim


  • biseysorucam  (29.09.20 11:58:24) 
F sütununda TL bedel yanındaki hücreye bunu yaz aşağı doğru çek =E6/I6 bedelin o ayki döviz karşılığını bulacaksın. bu hücreyi görüntülenmesini istemiyorsan sonradan sütunu gizleyebilirsin.
Usd karşılığı toplamı bulmak istediğin hücreye de (E3) şunu yazarsın =F6+F7+F8+F9+F10

formüller örnek verdiğin exceldeki satır ve sutunlara göre yapıldı dogrudan kullanabilirsin. mantıgı anladıktan sonrada kendi exceline uygulayabilirsin.
  • erty_ksk  (29.09.20 13:47:40 ~ 13:48:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.