[]

sahibinden.com nasıl çalışıyor?

selamlar duyurucular,

bu internetten sahibinden alım işlerine hiç girmemiş biriyim. Mevzudan anlamadığımdan bir sorum var, ben bir ürün almak istiyorum ama satın al/hemen al gibi bir buton yok üründe. "get" diye bir şey varmış sanırım, onunla satış yapmadığını söylüyor satan kişi. iban yollarım, para gelince ürünü yollarım diyor. muhtemelen bu şekilde yapıyordur herkes satışı, sonuçta iki tarafında kazıklama/kazıklanma ihtimali var ama olay böyle sadece güven üzerine mi kurulu?

ürünü satan kişi başka bir şehirde, diğer sattığı ürünlere falan da baktım, öyle sıkıntı çıkacak birine benzemiyor ama, nasıl güveneceğiz, ya da siz nasıl yapıyorsunuz bu işleri? yani herkes bir şeyler alıp satıyor sonuçta herkese potansiyel dolandırıcı olarak yaklaşmak gibi bir durumda değilim. ama az da bir şey değil ödenecek para, alacağım şey 1000tl altı ama benim için çok para :)

şehir dışından almak da sıkıntı mı mesela, aynı ürünü şehir içinde biraz daha para verip gidip elden mi almak lazım gibi türlü türlü sorular var kafamda, deneyimlerinizi paylaşabilirseniz çok mutlu olurum.

 
>herkese potansiyel dolandırıcı olarak yaklaşmak gibi bir durumda değilim.
evet öyle yaklaşmalısınız. sahibinden dolandırıcı yuvasıdır.

başka bir şehirdeki birisinden asla alışveriş yapmam, yok önce parayı at sonra ürünü alırsın felan dolandırılma ihtimalin %70, bulunduğum şehirde aradığım şeyi satan yoksa önüme bakarım. sahibinden.com dan çok alışveriş yaptım hepsi de anlaşıp elden aldığım şeyler oldu. ki hadi diyelim adam düzgün çıktı bu sefer kargocunun ürüne çökmeyeceğinin garantisi yok son zamanlarda kargo şirketlerinin hırsızlık yaptığı olaylar çok ortaya çıkmaya başladı.
  • nahtoderfahrung  (28.09.20 21:22:25 ~ 21:23:35) 
Get ile satış yapıldığı zaman komisyon kesiliyor %10 olması gerek yanılmıyorsam. Bu komisyonu vermemek için get kullanılmıyor.

Dolandırılma ihtimali var tabiki ama parayı gönderirken kişinin adı soyadı ve hangi ürün için gönderildiği yazılıyor genellikle. Bir sorun olursa savcılık vs uğraşmak gerekiyor parayı gönderdim ürünü alamadım havale makbuzu burada yazışmalar böyle vs. gibi ama sonuç verir mi emin değilim.
  • ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates  (28.09.20 21:40:27) 
5-6 kere 1000 TL üzeri alışveriş yapmışımdır şehir dışından. Gönderen kişinin iş adresini istiyorum ben genelde.


  • okumakserbestbegenmeksart  (28.09.20 21:41:51) 
bu tür sitelerde haklısınız, herkes potansiyel dolandırıcı değil fakat, herkese potansiyel dolandırıcı olarak yaklaşmak gerek.
önemli;
1- şehir dışı değil, kendi şehrinizden, görerek, dokunarak, test ederek alınız.
2- faturasını isteyiniz.
3- büyük meblağlarda işyeri adresi, referans adresi isteyiniz.
diyeceklerim bu kadar.
  • ankarakecisi  (28.09.20 21:53:43) 
Benim 4-5 kere gönderdiğim oldu. Alan insanlar pazarlık yapıyorlar ve sonra iban at diyorlar direkt. O yüzden işlerin bu şekilde döndüğu açık.

Ben sahibinden değil ama donanım haberden birkaç kez alışveriş yaptım. Orada da attım parayı. Referanslar, üyelik süresi, üslubu, forum mesajları, boş konuşup kafa bulandırması gibi durumları süzüyorum. Güvenirsem kastırmadan atıyorum parayı.

Get sisteminin komisyonunu ödersen gönderebilir mi sor istersen. Ona da get olmaz derse ben işkillenirdim. Anlattığı ile sattığı farklı ise iade ihtimaline hayır diyecektir.
  • baal  (28.09.20 22:14:21) 
çok teşekkür ederim herkese cevaplar için, bunlar ışığında değerlendireceğim durumları.


  • nimberjack  (28.09.20 23:10:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.