[]

Bu insanların istanbul'da ne işi var?

Dilenciler aşırı arttı. Şu ortamda bunlar memleketine gitse ya da küçük bir şehirde falan yaşasalar daha mantıklı değil mi? Bunlar madem aç istanbul'da nasıl yaşıyorlar?

Bir kişi para istedi. Dayanamadım git çalış dedim. Sonra bana tepki geldi. Nasıl çalışsın falan diyorlar. Çalışmıyorsa nasıl yaşıyor istanbul'da ev kirası nasıl ödüyor, nasıl doyuyor? Haksız mıyım?


 
hayatim boyunca dilencilere 1 tl vermedim. vermem. vermeyin. dilenciler cok guzel para kazaniyorlar niye gitsinler? aylik min 20-25 bin tl parayi hangi dilenci birakir gider?


  • müptezel dostoyevski  (28.09.20 18:09:29 ~ 18:09:39) 
Sizce o kadar insanın olduğu yağlı bir kapıyı bırakıp daha az kalabalık bir yere gitmeleri için mantıklı bir sebep var mı? Bir de gerçekten aç olduklarını düşünüyor musunuz? Haberlerde sanırım üzerine iş makinesi kayıtlı, kaç dairesi, arabası falan olan dilencileri görmediniz. Onlar açsa biz açlıktan ölelim cidden.

O dilenciyi savunanlar da enayinin önde gideni. Dilencinin ettiği dualara muhtaç olduklarını düşünüyorlar. Allah rızası bla bla falanmış.
  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (28.09.20 18:12:29) 
ben geçenlerde sokakta elini açıp benden para isteyen dilencinin elindeki bozuk paraları alıp 100 metre yürüdüm sonra geri dönüp iade ettim. baya para veren var bunlara.


  • ayseee  (28.09.20 18:14:00) 
Yolda birkaç tane üst üste denk geldi. Ben de bağırdım lan yeter aq git çalış dedim. Sonra millet ne ayıp diyor bana.


  • insomniac  (28.09.20 18:25:49) 
"Bir kişi para istedi. Dayanamadım git çalış dedim."

boyle devam. acimayin dilenene. asla para vermeyin. verdikce aziyorlar. sakat diye dilenenler de senden benden daha saglikli.
  • rm  (28.09.20 18:33:05) 
asla para vermem dilenciye ne halde olursa olsun. sokakta kalmaya tesvik verilen her kurus. adam oturdugu yerden para kazanmayi birakip neden gitsin calissin yoksa.

yakin bir arkadasim postanede gisede calisiyordu. postanenin yakin oldugu carsinin gediklisi bir dilenci her hafta gelip posetlerle bozukluklar getiriyor haftada neredeyse 2-3 bin lirayi memleketine gonderiyor diyordu. haftada 2 bin liradan ayda hicbir sey yapmadan 8 bin lirayi birakip kim gider asgari ucrete vasifsiz iste kendini yorar? ya da memleketine donup tarlayla davarla ugrasir? o yuzden para vermeyin siz de kesinlikle.
  • in vino veritas  (28.09.20 19:31:49) 
Dilencinin artmasi yagli kapi bulduklarindan degil, ekonominin cok guzel gitmesi sonucu insanlarin issiz kalmasi. Hani git limon sat yasa deriz ama pazarda 100 kisi limon satsa 90’i acliktan birbirini yer. Dun uc limon alan adam bir limon aliyo cunku su anda. Ama is gucune bakarsan bi suru calisabilecek adam var. bunlari calistiracak mavi yaka is? Yok. Ne fabrika, ne bi uretim, sehrine don ciftcilik yap diyosun, ciftcilik yapinca noluyo, hala acliktan nefesin kokuyo, ticaret yapanlar zengin. Fakirler kendi aralarinda “bunlar gitsin, bunlar hayati zor ediyo” diye kavga ederken bazisi cok luks yasiyo, asil o adamlarin gitmesi lazim.


  • beriberi  (29.09.20 01:30:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.