[]

kedi için sakinleştirici

merhabalar,

evde 2,5 yaşında dişi bir kedimiz var bizle yaşayan. yeni bir yavur daha sahiplendik. baya bi okudum internette ikisini nasıl alıştırmalıyız diye. ona göre ilk iki gün hiç göstermedim. sadece oyuncaklarını, battaniyelerini değiştirdim kokularına alışsın diye. yavru olanın umrunda değil ama büyük olan oyuncağını koklarken bile tıslıyor acayip sesler çıkartıyor. küçük olan bi odada duruyor normalde. büyüğüne bütün evi açık ama yatak odasından pek çıkmıyor. sonra dün oda değişimi yaptık. yavruyu bunun odasına koydum, büyük olanı da yavrunun odasına girmesi için yaş mama falan verdim. başlarda girecek gibi değildi ama sonradan baktım yaş mamayı yemiş, odaya girmiş yani.

neyse dün akşam yavruyu pusete koyup bizim büyüğün odasına götürdük. ilk defa görsünler birbirini diye. bizim büyük biraz tıslayıp kaçtı, merak da ediyor ama yanına yaklaşmadan uzaktan izledi.

ben yavruyu sevip büyüğün yanına gittiğimde bende yavrunun kokusu olduğundan olsa gerek bana bile tıslıyor.

büyük kedimiz oldum olası biraz agresif ve asosyaldir. eve gelen misafirleri de sevmez, sevdirmez. çoğu zaman misafirlere de tıslar ya da kaçar bi yerlere dışarı çıkmaz.

bu 3. gün hala kokusunu duydukça tıslıyor. bi kaç gece daha 5-10 dakika yavru pusetteyken karşılaştırmayı düşünüyorum ama bizim büyük hala böyle davranırsa kedi sakinleşticisi mi kullansam diyorum?

bu aşamalardan geçmişler varsa bi yol gösterirse çok sevinirim.

 
kullanabilirsiniz, iyi gelir.
iki ürün var benim kullandığım, ikisini de yazayım.
biri composure.
bu kuru mama gibi, yani çiğnemesi gereken bir şey.
ben havanda ezip, yaş mamaya falan karıştırıyordum yesin diye.
biraz eziyet oluyor eğer ödül maması falan gibi şeylere alışkın değilse.

şu anda bu ürünü kullanıyorum:
www.petbesinleri.com.tr

mesela ben composure'un köpekler için olanını almıştım içeriği aynı olduğu için.
bir büyük parça olduğu için porsiyonu yetiyordu.
bu vet expert'inkinden de iki tane veriyorum.
yani hangisini alacaksanız önce minimumla başlayıp, sonra arttırabilirsiniz.
bu arada ikisini de böbrek ilacı kullanan kedime verdim.
bitkisel oldukları için hayvanın sağlığını kötü yönde etkileyecek hiçbir etkileri yok.
  • blatta hiberna  (28.09.20 09:03:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.