[]

oksijen tüpünden gelen oksijen hiçbir etki oluşturmuyor

korona önlemleri açısından eve solunabilir oksijen tüpü ve regülatör aldım.
denemek için ağzımı ve tek burun deliğini kapattım ve kendim 2-3 dakika nefes almaya çalıştım.
tek burun deliğindne nefes almak yetmiyor ve 2-3 dakikada nefessiz kalıyorum.
oksijen tüpünden gelen hortumu tek burun deliğime takıp nefes aldığımda ise hiçbirşey değişmiyor. ne aldığım nefes uzun süre yetiyor nede oksijenin herhangi bir etkisini hissediyorum.

bu normalmi ? bana oksijen diye azot tüpü vermesinler ?
(karbondioksit tüpüne göre daha iyi tabiki :))

 
Nefessiz hissetmenin sebebi kanimizdaki karbondiyoksit miktaridir, oksijen degil. Yani isterseniz saf oksijen soluyun, eger kandaki karbondioksiti disari atamiyorsaniz, vucut nefessiz hissetmeye baslayacaktir. Tam tersi olarak da, 0 oksijen, %100 azot soluyun ama nefesiniz ile atik karbondiyoksiti rahatca disari atin, vucudunuz hicbir sey farketmiyecek, kisa sure sonra farkina varmadan oksijensizlikten bayilacaksinizdir.


  • Haldamir  (28.09.20 01:29:58) 
iyi de zaten destek olarak veriliyor normal şartlarda.

www.formsante.com.tr

bak buruna bu takılıyor, ama burun deliklerinin etrafından ya da ağzından alabiliyorsun.

entübe edilen hastalar sanıyorum ki solunum cihazına bağlanıyor yani içeri akciğer kapasitesi kadar havayı basıyor ve boşaltıyor, mekanik ventilatör diyolar galiba.
lh3.googleusercontent.com

tabi bunun da ötesi entübe etmek oluyo.
  • hem şişko hem deli  (28.09.20 12:51:57) 
ikincisi oksijen verilip verilmeyeceğinin kararını kandaki oksijen miktarını yani oksijen satürasyonunu ölçerek veriyolar.

ben geçmişte gemilerde çalıştım, yunanistanda bir arkadaşımız kalp krizi geçirdi, 3 gün hastanede yattı, burada bişey yapamayız açık kalp ameliyatı olması lazım deyip gemiye gönderdiler. türkiyeye göndermek istedik yataklı olarak uçakla , acenta ben bu riski alamam nefes alamıyor uçakta ölür dedi..

yaklşık 10 gün gemide baktık, gemide tam 20 tane ortaboy oksijen tüpü vardı, türk karasularına girer girmez deniz ambülansı aldı götürdü . 10 günde tüplerden 1 tane bile kalmadı.

yani böyle oksijene bağlı kalacaksan , hastalık sürecinde kullanacaksan 1 tüpten bişey bekleme. 30 gün hastanede yatan arkadaşım var koronadan.

merak edip googledan baktım. medikal oksijen tüplerinde oksijen miktarı %98miş. oksijen konsantratörlerindeki oran da %90-95 arasıymış.
  • hem şişko hem deli  (28.09.20 12:56:04 ~ 13:00:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.