[]

Ev sahibi kalmayacagim aylarin kirasini istiyor

Eve Eylul 1 2017'de girdim, ve 2018 yilindan sonra bir daha hic kontrat yapmadan, senelik gerceklestirilen kira zammi ile odemeye devam ettim. 1 eylul itibari ile yeni sozlesme yaptirmak gerekmeksizin evde oturmaya devam ettik.

ev sahibine issiz kalmamdan mutevellit evden cikmak istedigimi belirttim, benden ayrildiktan sonraki 3 ayin kirasini talep etti. boyle bir yasal hakki var mi?


 
var


  • Gaip  (27.09.20 19:11:43) 
var, anlasma yoluna gitmeye calisin. 3 ay değil, 2 ay ödesek vesaire gibi.


  • fever  (27.09.20 19:33:39) 
Var.
O sizi zamanından önce çıkaramaz . siz de "sözleşme yapıldığından" son ana kadar evde kalmazsanız dahi o kiraları vermek zorundasınız.

  • Erva  (27.09.20 19:33:45) 
bildiğim kadarıyla kontrat bitim tarihinde çıkacaksanız 15 gün öncesinden, kontrat bitim tarihinden daha erken bir tarihte çıkacaksanız 3 ay öncesinden haber vermeniz gerekiyor. Bu sebepten 3 aylık istemiştir.
Tavsiyem; çok acil değilse, 3 ay daha oturun o evde ve 3 ay sonra çıkacağınızı beyan edin. Böylelikle oturmadığınız ayın kirasını vermemiş olursunuz.

  • takıl yani takmıyo belli  (27.09.20 19:36:02) 
Yalan yanlis yazmis gene millet.
Sen eski kiracisin. 2017. Ilk yilda bile mahkemeye verecek de anca oyle alir o 3 ayi ama alabilme ihtimali olur. O uygulama da ev kolay kiralanamayacak bi yerdeyse gecerli bu arada.

Yani su an senin 15 gun onceden haber verip cikman yeterli. Her yil kontrat yenileniyor diye yeni kiraci statusune gelmiyorsun yani. Ev sahibin pek uyanikmis.
  • Kittie  (27.09.20 20:14:31) 
kesinlikle bir avukata danışın.


  • konsomatrix  (27.09.20 21:21:20) 
bi de cevap yazan insanlar arasaydı.
3 ay önceden bildirim yapılması gerekliliği.
www.emsal.co
  • ankara06  (27.09.20 21:33:03) 
Bilene danışmanını tavsiye etmekle beraber bildiğimi aktarayım.

Her seneyi devirde aksi söylenmedikçe kontrat yenileniyor.

Temel olarak kontratı tek taraflı iptal ettigin icin parasını talep etmekte haklı adam.
Ancak erken çıkıyorum, bak yeni biri gelir bir ay kalmadan gel yarı fiyatta anlasalim gibi orta yolu bularak ayrılmanız en doğrusu.
  • qxgviper  (27.09.20 21:33:56) 
son yaptigimiz sozlesmede (2018 Eylul), "kiraci kiralanani bosaltmak istediginde BIR AY evvelinden bildirim yapmak zorundadir" diyor. Bu durumda bildirim yapmak suretiyle bosaltmakta bir sorun var midir?


  • bollocks44  (27.09.20 21:42:53) 
Sözleşme yoksa hiçbir şey alamaz. Kirayı elden veriyorsanız ya da mobil bankacılıkta kira ödemesi kısmını işaretlemeden parayı gönderiyorsanız siz de onu şikayet edeceğinizi söyleyin vergi kaçırıyor diye. Direk r yapacaktır. En fazla depozitonun üzerine yatar. O da varsa.

Sözleşme yapıldığı dönemi bağlar ayrıca. 2018 de yapılan sözleşme 2020 yılını bağlamaz.
  • Arthur Dayne  (27.09.20 22:34:22) 
sözleşmenizde otomatik olarak yenilenip yenilenmediğine dair ibare muhakkak vardır ve genellikle matbu kiralama sözleşmelerinde bu madde oluyor.


  • Phoebe  (28.09.20 10:12:09) 
sözleşme her sene otomatikman yenilenir.
eski kiracı da olsanız, yeni kiracı da olsanız, sözleşme sonuna kadar kiradan sorumlusunuz.

kontratlarda genelde bir aydır (30 gün) haber verme tarihi.
benim atölyemin iki ay mesela.
en başta imzaladığınız kontratta yazar zaten ne kadar süre önce haber verilmesi gerektiği ve o tarihte haber verilmezse kontratın otomatikman yenileneceği.

icra ya da mahkeme yoluna giderse kiraları vekalet ücretleri ve masraflarla birlikte alır.

anlaşmaya ya da evi devredebileceğiniz bir kiracı bulmaya çalışın.
evin kolay kiraya verilip verilemeyeceği, yerinin iyi olması ya da olmaması kiracıyı ilgilendirmediği gibi görecelidir de.
talep etmek için yasal hakkı var.
sözleşme yapıldığı dönemi bağlar, önemli olan sözleşmenin "yenileniyor" olması zaten.
çıkmadığınız her yıl, sözleşme otomatik olarak yenilenir ve dolayısıyla yapılan dönem de yenilenmiş olur.
  • blatta hiberna  (28.09.20 10:23:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.