[]

Sigarayı bırakmak

" valla ben biraktiysam herkes bırakır" diyen arkadaşlarım. Günde bir paket sigara içiyorum. Ne eksik ne fazla. Bırakmam gerekiyor biliyorum. Vücudum alarm veriyor. Ama ne yaptıysam bırakamadım. Denemediğim yol kalmadı. 24 saat bile geciremiyorum sigarasız. Sigara almadan eve geliyorum tamam bitti diyorum. Ertesi gün sigara yok diye güne başlamak istemiyorum. Öğle yemeğinden sonra da gidip alıyorum. Ben ne yapayım?




 
zırt pırt bırakmayı denemek yerine önüne psikolojini hazırlayabileceğin bir zaman dilimi koy. örnek 15 ekimde bırakacağım diye.

git 1 kilo naneli olips al, geçen sene kilosu 25 lira civarıydı. güzel hoş olduğu için söylemiyorum, her sigara istediğinde bi tane atıcaksın ağzına. ondan sonra mutlaka su olsun yanında.

sigarayı çağırıştıran şeyleri ilk etapta ertele örneğin çay kahve, farkettiğim ufak bir detay, şekerli çay ve kahvenin sigara isteğini arttırması.

ayrıca benim en çok mutlu olduğum şey ağzıma karanfil atmak oldu. kalorisi yok, çok aşırı tüketmezsen bi zararı yok.

sigarayı bıraktığın anda ağız bakımına çok özen göster. sigara içen insanın ağzında bile baktrei yaşamıyor. bırakınca ağızda yaralar çıkabiliyor. 3 kere fırçala ve en ufak problemde kloroben gibi gargaraya başla.

sigarayı bırakmak 3 hafta.

süreç bende şöyle oldu.

psikolojik olarak hazırlandım. 3 gün aşırı mutsuzluk çektim sigarayı bıraktığımda bu beyindeki mutluluk hormonunun sigara içince salgılanmasıyla alakalı 3 günden sonra azalarak geçiyor bu arada.

ilk hafta nispeten sıkıntılı geçebiliyor 3 gün ağır sonra git gide yavaşlayarak. ondan sonra iyice rahatlıyorsun, enerji geliyor, güzel nefes alıyorsuna ğzının tadı yerine geliyor. 21 günden sonra da hiç bişey kalmıyor.

eğer 7 ay içmezsen beynin sanki daha önce hiç sigara içmemiş gibi oluyor bu arada. bunu da psikolog bir arkadaşım söylemişti.

ilk hafta ne yersen ye iç serbest, ikinci hafta biraz özen göstermeye başla, çünkü sigara kullanırken besinlerden aldığın kalorinin daha fazlasını sigara içmediğinde alıyorsun. 3. hafta hafif tempolu spora başla.

böyle bir sigarayı bırakma, dengeli beslenmeye özen gösterme en azından abucubur kesmek ve hafif tempolu spora başlarsan çok mutlu olacağına eminim.

benim hiç bi zaman etrafımdaki insanların sigara içmesi canımı istetmedi. alakasız şekilde gecenin ikisinde, uykudan uyandığımda, bilgisayar oyunu oynarken falan böyle abuk sabuk zamanlarda gelmişti istek.

sigara içme isteğini kırmak çok klay, zaten kriz geldiğinde maks 3 dakka sürüyor, bi şeker at ağzına bitti gitti.

ilk 3 günden sonra şekersiz çay kahve içiyorum ben. şekerli içersem eğer ne hikmetse canım sigara istemeye başlıyor.

sigara bırakmakla ilgili bir sürü video var göz at. paikolojini hazırlamadan bırakmaya çalışma, ne olursa olsun önemli olan bıraktıktan sonra 1 tane bile olsa içmemek. 1 tane içersen başlarsın.
  • hem şişko hem deli  (27.09.20 21:14:02 ~ 21:16:21) 
ha bir de her yol mübah. sigarayı bırakma hattını arayıp , oradan alacağın ilaçla da bırakabilirsin.

sigaranın en kötü yanı bence bırakmanın çok zor olduğunu düşündüren bir etki yaratması, hiç mi hiç alakası yok. sıkıntı çeksen çeksen 3 gün çekersin 21. günde de tamamen kurtulursun.

ben 99 yılında başladım sigaraya hesap et kaç sene olmuş, 2007den beri tütün içerim ve 2 paket en ağır tütünden içerdim.

benim nikotin ihtiyacımla 4 kişi doyardı, hiç bir sıkıntı çekmeden bıraktım. abi şöyle geçsin bi 1 hafta nefes almak bile keyifli hale geliyor, öyle enerji geliyor, hayat konforun artıyor, ya bari yediklerime içtiklerime dikkat edeyim diyorsun, böyle spor yapmak geliyor içiden.

45 günde 23 kilo verdim sadece intermittenfasting ve junk food'u keserek, millet şoka girdi :)
  • hem şişko hem deli  (27.09.20 21:19:52 ~ 21:21:49) 
Touch Blue mu ne diye bi sigara varmış. Buna geçip kullananlar paralı oksijen manasız deyip komple bırakıyorlar.


  • pass  (27.09.20 23:46:19) 
sigara bağımlılığı ve nasıl geçtiğini anlatan bir video izlemiştim, bende etkili oldu arkadaşların dediği gibi 3 haftalık bir süreç. allen carr olması lazım video başlığı. aratırsan faydalı olacağına eminim.


  • allahinadiylaoku  (28.09.20 09:41:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.