[]

Aynı anda 3 kişi baş dönmesi

Bugün yeni bir ev aldım. Binanın 4. katında daire.
Az önce annem, eşim ve ben, daireyi görmeye gittik.
Yanımızda 2 kişi daha vardı (tadilat yapacak ustalar).
Daireye girdik, eşim odaları geziyor, annem ve ben de koridorda ustalarla konuşuyorduk.
Eve gireli 2-3 dakika olmuştu.
Annem ve ben aynı anda "deprem oluyor" diyerek birbirimize baktık. O anda eşim salondan koridora geldi. Duvara tutunarak yürüyordu. Ustalar "abi yok bir şey, ne depremi" diyerek bize bakıyorlar ama yaklaşık 1 dakika üçümüz de deprem olduğunu hissettik.
Yer: Tekirdağ.

Deprem olduğuna dair bir haber yok.
(Hemen sözlüğe baktım tabi)

5 kişiden üçü aynı anda nasıl böyle bir şey hissedebilir?
Bilimsel açıklaması var mıdır?

 
gaz kacagi falan olmasin?


  • la traviata  (27.09.20 14:00:21) 
Gaz kaçağı diye düşündüm ben de ama direkt insanı vuracak bir şey olduğunu da sanmam. Asansörle mi çıktınız daireye? Aç mıydınız


  • glamdr1ng  (27.09.20 14:14:37) 
Yani etkisi bu kadar hızlı olamaz da bir evde yaşarken siyah küf oluyordu sürekli. Bende etkisi yoktu ama eşimde baş dönmesi, halüsinasyon etkisi olmuştu ara sıra.
Oradan ayrılınca olmadı bir daha.

  • logisticsmanager  (27.09.20 14:15:30) 
doğal gaz kaçağı olsa koku duyardınız.


  • fezagezgini_4  (27.09.20 14:25:13) 
Evde tiner kokusu almış olsaydınız buraya sorma ihtiyacı duymayacaktınız ama kokusu gidince de varlığını bir müddet sürdürüyordu sanki tiner. Yeni ev diyince leke silmek için çok miktarda tiner kullanılabileceği geldi ilk aklıma. Hepiniz aynı anda evde girdiniz, aşağı yukarı aynı miktarlarda soludunuz..


  • IncredibleMau  (27.09.20 14:55:33) 
@IncredibleMau haklı..
tiner veya boya kokusu gitsede ortamda bir süre kalabiliyor özellikle iyi havalandırılmadığı durumlarda. ustalar uzun süredir orada oldukları için durum onlara normal gelebilir ama siz dışarıdan geldiğiniz için etkilenmişsiniz.

  • ada meltemi  (27.09.20 16:33:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.