[]

Şimdi ben niye kilo aldım?

Diyetisyenin verdiği listeyi eksiksiz kacamaksiz yaptım. Üzerine haftanın 5 günü Leslie 3 mile + ( 2 gün hit) + ( hit yapmadigim günler kol- bacak) calismasi yaptım. Dün kontrole gittim ve 2 haftada +1.3 kg yağ almışım nasıl olur anlayamıyorum. Tartıda daha agirim regl öncesi değilim diyetisyen yaglandigimi söylüyor ki 13 kg yağ vermiştim 2.5 ayda.

Motivasyonum bitti resmen gidip ne yemediysem hepsini agzima sinirsizca tikip ağlamak istiyorum.

1. Niye böyle olmuş olabilir?
2. Böyle durumlarda nasıl motive oluyorsunuz?

 
1: Kadınların yağ sentezi erkekler gibi düz çalışmaz yağ sentezine etki eden hormonal değişkenler çok fazla, östrojen senin yağ depolaman için çok fazla çaba sarf eder o nedenle kısa vadede yağ alıp verme miktarları farklı bir seyir halinde olabilir, bunu ortalamasını takip edebilmek için 4-5 aylık bir süreç geçmesi gerekir, ayrıca diyetisyenlere de çok fazla güvenmek doğru değil daha birkaç gün önce "bu hafta çok fazla yürümüşsün kas almışsın o yüzden kilo verememiş gözüküyorsun" şikayeti vardı bir diyetisyenden, tabii diyetisyene yine git ama sonuçlar için ayna kontrolü ve mezura ölçümü yaparsan daha garanti bir takip yapabilirsin.

2: İşini motivasyona bırakma.
  • angelus  (26.09.20 17:28:31) 
Valla bence süper kilo vermişsiniz, vücut arada bir saçmalayabiliyor veya tartıda sorun oluyor. Ayda 4 kg yağ gibi bir şey veriyorsunuz ki bence bayağı iyi be moral bozmayın.

2 haftada yediklerinizde önceki listelere göre farklı ne gibi ürünler var? Belki o şekilde karşılaştırsanız kendi kendinize neyin kilo aldırabileceğini bulabilirsiniz. Mesela ben et ürünleri tüketmeye başladığımda daha çok kilo veriyorum, baklagillerde şişiyorum.

Olur öyle diyip geçiyorum motive olmak için, takılırsam komple yerim çünkü. Insülin direnciniz vs olabilir mi? Belki ondandır.
  • mor.inek  (26.09.20 17:33:26) 
Tıp 2 diyabetim var insülin direncim de yüksek ama ilaca devam ediyorum. Meyve ve baklagil artmıştı bu iki haftada onunla ilgili olabileceğini dusunuyorum


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (26.09.20 18:15:30) 
Vov sağlık durumunuza göre çok başarılısınız o zaman, bildiğim kadarıyla dirençli kişilerde kilo vermek çok zor oluyor.

Doktor vs değilim bu arada, diyetisyenim yaşam dediğin 9 metre murat baş adlı kitabı önermişti bana bilyon soru sorunca. Size de faydalı olabilir sürdürülebilir açıdan. sonuçta ömür boyu diyetisyenle devam etmek istemez kimse.
  • mor.inek  (26.09.20 18:34:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.