[]

otoyol geçiş ihlalleri ödeme - HGS zorunlu mu

merhaba, 2 adet sorum var.

1- geçtiğimiz cumartesi günü ankara-istanbul-ankara arasında aracımla yolculuk yaptım. anadolu otoyolunu kullandım. kgm sitesinden kontrol ettiğimde ücretleri görüntüleyebiliyorum. yine kgm'nin sitesinden bu geçiş ücretlerini seçerek kredi kartımla ödeme yapabiliyorum.

benim hgs çıkartmama gerek var mı? madem böyle 15 gün içinde ödeme yaptığımda ceza gelmiyo, cezasız tutardan ödeme yapabiliyorum, hgs'nin mantığı ne ki?

2- arabamı nisan 2020'de aldım. kgm sitesinden plaka ile sorgulama yaptığımda 2019 şubat'tan cezalı geçiş olduğunu görüyorum. 74 lira falan olmuş cezasıyla birlikte.

bu cezalı geçişi benim mi ödemem lazım? benim plakamla çıkıyo da. eski sahibinden mi alırlar, benden mi?

şimdiden teşekkür ederim.

 
1- Sitesinde yazan şu;

HGS - OGS DEN KAÇAK GEÇİŞ
YAPILMASI DURUMUNDA NE YAPILMALIDIR?

HGS gişelerinden geçiş ihlali yapılması durumunda; geçiş yapılan plaka üzerine 15 (on beş) gün içinde HGS veya OGS abonesi olunması veya mevcut HGS veya OGS hesaplarında geçiş için yeterli bakiyesi olması durumunda cezalı geçiş ücreti uygulanmamaktadır.

Bence abone ol. İlk seferde 50lira civarı bir para ödeniyor ve 40 lirası falan hesaba gidiyor. Yani abone olmayarak saçma bir risk almış oluyorsun.

2- Araçta eski sahibinin adına hgs var mı?

Varsa, ceza onun adınadır zaten. Sen yeni hgs çıkartınca ceza onun adına kalır diye düşünüyorum. Gidip ptt'ye veya otobanlardaki hgs bürolarından birine sorman lazım.

Eski sahibinin adına yoksa, ücreti tahsil etmek için sana yazı(ceza,haciz) gelir. Dilekçe yazar itiraz edersin ama 74 lira için uğraşmaya değmez. Clean start yap eski borcu kapat ve kendi adına hgs açtırt.
  • the coon  (26.09.20 19:03:29) 
Abi riskini geçtim, her hgs geçişinden sonra internete girip ödeme zahmeti aşırı gereksiz. HGS'yi bankadan alırsan ve belli bir limitin altına düşünce otomatik ödeme oluşturursan sıfır zahmet.


  • himmet dayi  (26.09.20 19:58:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.