[]

bir dönem yapılan uht süt propogandası

Neden yapıldı ve kim yaptı? Kaynatılmış sütün sebep olduğu hastalıklar mı artmıştı mesela?




 
Doğal olanı terk edip yerine sözde daha iyisini piyasaya sürmeye çalışanlar demiş olabilir.
Bilirsiniz reklamlar bile " isviçreli bir kaç bilim adamının " araştırması ve toplumun, hem batılı kravatlı laboratuarda çalışan beyaz giysili insanların görüntüsü ve konuşmalarıyla, eskiyi bırakıp yeniyi almaya meyilli hale getirilmesi de algının nasıl değiştirildiğinin bir göstergesi .
Daha yeni rastladığım bir paylaşım:
i.hizliresim.com

Ürünlerin hemen kısa vadede değil uzun vadedeki etkilerine bakmak lazım.

Araştırıldığında görülür. Şimdilerde küresel ısınmaya bir sebep olarakta inekler gösteriliyor. Acaba onun yerine nasıl şey konacak o da ayrı bir konu . Mesela Avustralya da su
kaynaklarını tüketiyorlar diye develerin infaz edilmesi yönünde karat alındı. Kesin ve hızlı çözüm(!)

90'larda hatırlarım ,tereyağı bile suçlu ilan edilirdi o zamanda .
Daha önce de yazdım gıda ve fon kontrol edildiği anda insan da kontrol edilmeye hazır hale geliyor.

Böyle konulara meraklı olanlar internette üniversite ya da bazı araştırma kurumlarının yayımladığı araştırma sonuçlarını pdf olarak okuyabilirler.
Hatta bazı araştırma sonuçlarının yayımlanmaması ve örtbas edilmesi yönünde kişilere ve kurumlara baskılar bile mevcut.

Doğrusu okuduğum bir pdf dosyasından sonra bir zamanlar çok sevdiğim üçgen peynirle aramla şu an kilometreler var. Kola dan zaten bahsetmeye gerek yok.
  • Erva  (26.09.20 09:01:43 ~ 09:02:38) 
Ne hastalıkla alakası var ne de küçük süt üreticisiyle. Süt tüketimi tüm dünyada azalıyor, hem de çok ciddi şekilde. Almanya geçen senelerde, süt üreticilerine çok büyük finansal yardımda bulundu. Süt tüketimi düştüyse, süt üretimi de düşsün anlayışı yok. Talep yok, uzun zamandır üretildiği kadar tüketilmiyor, ancak dünya savaşı sonrasında, özellikle de Amerika'nın elinde kalan inekler ve inek sütleri bir şekilde 'yollarını' bulmak zorundalar. Reklamlar ve başka ülkelere satılan süt tozları... Bu gün de devam ediyor. Her ne hikmetse, süt tüketimi azaldığında okullarda bedava süt dağıtılıyor. Sütün bağımlılık yaptığı da biliniyor.

Süt ve hayvansal gıda üreten endüstri, dünyanın en büyük, en güçlü lobilerine sahip. Devlet destek vermek zorunda.

Kısacası, insanlar içmek istemiyor, ancak devlet, insanlarını manupile etmek zorunda, çünkü devasa bir endüstri gücünü yarı yolda bırakamaz.
  • buf-e kür  (26.09.20 11:58:41 ~ 12:04:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.