[]

Appen ödemeleri aldığımızda vergi ödüyor muyuz?

Avustralyalı transkripsiyon şirketi Appen'ın freelance çeviri işleri için başvurdum ancak ondan gelen para için ileride gelir vergisi önüme çıkar mı adsense gibi? Zaten ayda taş çatlasa 400-500 dolar kazanabilirim adsense yahut airbnb gibi yüzde 38 de gelir vergisi ödersem çektiğim zahmete değmiyor olacak. Bileniniz varsa cevaplarsa sevinirim. İyi günler.




 
Yasal olarak her kazanc uzerinden devlete gelir vergisi verilir.

Gelir vergisi, kazanilan paraya gore degisen bir sey. Buyuk sirketlerin vergi oraniyla sizinkisi bir olmayacaktir. Kendi isinizi yaparken avantaj, tum is masraflarinizi kaydedip vergiden dusmeniz olacaktir. Bir muhasebeciyle konusmaniz en iyisi.

Tabi Turkiye'de vergilerin sacma seviyelerde olmasi gibi bir problem var, o yuzden de ozellikle kendi isini yapanlar, bir cok yazilimci vs yurtdisina gidiyor.
  • fortisvita  (25.09.20 20:45:13) 
Bu ödeme alacağınız kanala bağlı. Yanılmıyorsam Appen çoğunlukla Payoneer ile ödeme yapıyor. Paypal ile ödediği projeler de olabiliyor. Payoneer üzerinden alırsanız eğer bankanıza düzenli aralıklarla fazla miktarlar çekmeniz durumunda radarlara takılıp vergiye tabi tutulabilirsiniz. Bundan kaçınmak için bir adet Payoneer kart sipariş ediyorsunuz ve TEB ATM'lerinden kartla cüzi bir miktar karşılığında paranızı dolar olarak çekiyorsunuz. Bu şekilde radarlara yakalanmıyorsunuz. Bu arada kartın yıllık 30 dolares ücreti var.


  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (25.09.20 21:04:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.