[]

Elektrikçilere bir soru

Arkadaşlar yeni bir eve taşındım. Salonda duy için 2'li anahtar var. Ben 2'li sarkıt bir avize aldım. Tepede 2 tane eksi kablo bir tane nötr kablo var. Ben şimdi bu ikili anahtarı kullanmak istiyorum. Ama bunu nasıl bağlayacağım konusunda kafam karıştı, 2 negatif tek nötr olunca. Yardımcı olabilir misiniz?




 
avizedeki ve tavandaki kabloların renkleri nedir ? ek olarak şebekede faz, nötr, toprak olur, eksi uç diye bir şey yoktur.


  • kimlanbu  (25.09.20 13:29:49) 
@kimlanbu hatırlayamadım. o yüzden öyle yazdım. Tavandan yeşilli sarılı iki faz geliyor. Hatta bu iki fazı birbirine dolamışlar, anahtarın her ikiside açıp kapasın diye. bir de nötr geliyor rengi sanırım maviydi. Toprak yok.


  • Dr_Stat  (25.09.20 13:35:26 ~ 13:35:43) 
Al işte topraklama rengini fazda kullanmışlar :)

O birbirine sarılı iki kabloyu ayır, anahtarı açıp kapatarak hangilerinde faz (elektrik) olduğunu öğren.

O birbirine sarılı olan ikili fazdır büyük ihtimal, ama yine de emin ol.

Sonra onların haricinde gelen nötrü (elektrik olmayan, kontrol kalemi yakmayan) avizedeki ikili kabloların birer tanesini birleştirip ortak yap.

Avizede kalan diğer iki ucu da birer faza bağla.
  • John Bloor  (25.09.20 13:45:57) 
Aynen toprak rengi fazda kullanılmış. Şu anda tekli duy bağladığım için zamanında kontrol ettim. Fazın ikisinde de elektrik var. Anahtardan birini kapatınca kalemi yakmıyor. Tamam o birleştirme işinden emin olamadığım için sormak istemiştim.

Teşekkür ederim.
  • Dr_Stat  (25.09.20 14:07:35) 
Anahtardan avieye 2 adet faz gelir
Anahtardan avizeye 1 adet notr gelir.

Nötr kabloyu duylardan birine bağla bağladığın noktadan küçük bir kablo daha çıkartıp onu avizenin ikici lambasına bağla. fazları ise her iki lamba da boşta kalan yerlere ayrı ayrı bağla.

prnt.sc
  • janavarorion  (25.09.20 14:39:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.