[]

Gözlük camları şuan kaç para?

Bir gözlüğüm var, öğrenciyken bir optikçiden almıştım. Çok bir para da vermemiştim. Cam gibi bile değil, oyuncak plastik gibi bir mercek. Yapısı, dokusu çok rahatsız ediyor.

Ben bunu doktora gitmeden, aynı numarayla değiştirebilir miyim? Değiştirirsem de ortalama bir cam kaç para tutuyor?

400-500 liralara iyi camlar alınır mı?

 
doktora gitmeden aynı numarayla değiştirmezler ama atasun optikte dediğiniz fiyatlara iyi camlar alabilirsiniz.


  • matilda  (25.09.20 12:55:25) 
@playing star again

işte şuanki cam, dediğiniz gibi ekstra para vermeden aldığım bir camdı yanlış hatırlamıyorsam. "hiç para çıkmasın" dedim diye en kötüsünü alıp geçmiştim.

çerçeve ile 1000 liralık bütçe düşündüm aslında 500-500 şeklinde.
  • Dimi  (25.09.20 12:59:19) 
Bahsettiğiniz paraya alırsınız ama muayene olmanız lazim


  • elorelia  (25.09.20 13:02:01) 
Nikon camlara 660 lira verdim. Gayet güzel.


  • hayirsiz  (25.09.20 13:11:23) 
cam fiyatını etkileyen en önmli faktör inceltme derecesi. yani ne kadar inceltilmiş cam istiyorsanız o kadar pahalı oluyor.

2 numara camı hiç inceltmeden kullanabilirsin, yada çok az bir inceltme gerekir. ama benim gibi 5.5 numara camı inceltmeyince kavanoz dibi oluyor. %65 inceltilmiş isteyince fiyatı uçup gidiyor.

o yüzden göz dereceniz ve istediğiniz inceltme miktarı da fiyatı 2-3 katına kadar oynatabiliyor.
  • kibritsuyu  (25.09.20 13:12:34) 
gozlukcuye gidip kullandiginiz gozlugu verince aynisindan yapip verebiliyor.

muayaneye gerek yok

ama tabii devlet katilim parasi alamiyorsunuz. kendiniz odemeniz gerek

ben bu yontemle epey gozluk aldim. hatta gozumdeki gozlugun gunes gozlugu versiyonunu da hemen yapip verdiler.

atasunspor
  • foster  (25.09.20 13:32:42) 
Atasundan çok memnunum ilgi alaka süper fiyat yelpazesi çok geniş.


  • infernalcadre  (25.09.20 14:53:32) 
son muayaneden bugüne 1 seneden fazla geçtiyse muhakkak muayene olun. iyi yönde ya da kötü yönde numara değişmiş olabilir.

400-500 lira gibi bir bütçeye iyi bir cam alabilirsiniz. eğer bilgisayar karşısında çok vakit geçiriyorsanız mavi ışık filtreli bir cam almanızı öneririm.
  • fever  (25.09.20 14:56:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.