[]

engelli raporu olanlar veya İK uzmanları

Önceden tanısı konulmamış ülseraitf kolit zemininde gelişen rektum kanserine bağlı olarak total prokolektomi (kalın bağırsağın rektum dahil tamamının alınması) operasyonu geçirdim. Kemoterapi seanslarım tamamlandı. Geçici bir süreliğine ileostomi ile yaşıyorum. Yakın zamanda ileostomi kapatılacak ve sadece ince bağırsak ile devam edeceğim. Malum salgın koşullarında herhangi bir devlet sağlık kuruluşuna gidemiyorum çekindiğim için.

Dolayısıyla aşağıdaki sorularıma üstünkörü de olsa cevap arıyorum:

1. Bunların (kanser+total prokolektomi) engel oranıyla ilgili bilgi verebilir misiniz?

2. Çalıştığım firma açısından, engelli raporu ibraz etmemin firma ve benim açımdan avantaj/dezavantajları nelerdir?

Şimdiden teşekkür ederim.

 
1. en az 30-40 olur gibime geliyor ama net bilgim yok.
2. engelli kotasından dolayı ek istihdam yaratmak yerine işlerine gelebilir. seninle ilgili bir avantajı olmaz sanırım ama dezavantajları olabilir malum ülke şartları. özürlü derler vs dedikodun döner bolca.
40 ve üzeri alabilirsen sana finansal açıdan başka getirileri olabilir. indirimli internet, telefon, su hatta ulaşım gibi. araştırman lazım belediyeden.
  • ozdek  (25.09.20 12:22:17) 
''Erişkinler için engelli sağlık kurulu raporu'' engel oranları kılavuzunda, etkilendiğiniz yetersizlik türüne türe göre engel oranının kaç olacağını bulabilirsiniz. Ancak mevcut durumunuz yanında başka bir engel durumu da eklenince toplam engel oranı aritmetik olarak hesaplanmıyor. Yani gözden %50, işitmeden de %40 engeliniz varsa toplam engel oranınız %90 olarak kabul edilmez.
Fikir edinmeniz açısından yönetmeliği ve kılavuzu karıştırabilirsiniz.

  • tekel200001  (25.09.20 13:49:11) 
merhaba, engelliler.biz isimli forumdan baya bilgi alabilirsin, daha önce gördüğüm örneklerde %36-38 oranındaydı ancak sizin durumunuzla birebir aynı mıdır bilmiyorum


  • delidiyorum  (25.09.20 15:40:48) 
Merhaba,öncelikle çok geçmiş olsun,umarım en kısa sürede sağlığınıza kavuşursunuz.IK cı değilim ama bildiğim kadarıyla;
1-Benim de kanserden dolayı bi engelli raporum var,%85 sürekli engelli verdiler.Omuriliğimde tümör var ve çıkarılamayacak bi yerde,kemopterapi,radyoterapi aldım,şu an takip dönemindeyim.Bu duruma onloloji yüzde seksen verdi.engelli sayılabilmeniz için kırk ve üzeri almalısınız.Onloloji bölümü olan bi hastaneye rapor için başvurmalısınız.
2-Sizin için avantajı,engel oranınıza göre maaşınızdan daha az gelir vergisi kesilmesi,bazı aboneliklerde indirim ve daha erken engelli emekli olabilmeniz.Şirket açısındansa ,her şirketin(belli bir çalışan sayısının üstündeki) belli bir kotada engelli personel çalıştırma yükümlülüğü var ve çalıştırmadıkça aylık bir ceza söz konusu.Şirketin de lehine olur.
  • arenas  (25.09.20 16:34:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.