[]

Acil yardım gerekiyor!

Merhaba. Annem 77 yaşında ve şu anda ağır depresyon hastası. 6 gündür bir şey yemiyor fakat yoğun miktarda ayran tüketiyor. Annem temel problemi olası her türlü tedaviyi reddetmesi çünkü ağır depresyon nedeniyle ve açlık nedeniyle alıgısı oldukça zayıfladı. Mantıklı karar veremiyor ancak bilinici ve akli melekeleri yerinde. Bugün çok zor da olsa onu bir şekilde ikna ederek, eve doktor ve hemşire getirebildim ve serum bağlatabildim. Ancak serum bağlanması sırasında çektiği acı bile onun psikolojisinde ters etki yaptı ve tekrar en başa dönmüş olduk.
1- Annem ağır depresyonda olsa bile, herhangi bir hastanenin acil servisinde ya da hastane yatışındaki tedaviyi reddetme hakkına yasal olarak sahip midir?
2- Bana uygun bir çözüm önerebilir misiniz?
Durum olcukça acil. Cevaplar için çok teşekkürler.

 
Geçmiş olun, soğuk kanlı olun. Sorunuzun cevabını bilmiyorum ama kendine ya da size zarar verme olmadıkça hastaneyi hele şu dönemde hiç düşünmeyin. Zaten hastaneye bu nedenle yatırıyorlar...Evde de hastanede de aynı ilaçları verecekler.

Benim aklıma bir psikiyatristi aramanız geliyor. Psikiyatristle sizin görüşmeniz, durumu anlatmanız ve ilaçları alması, sonrasında kendisiyle de görüşebilir belki.

Geç kalmayın. Birinin referansıyla psikiyatrist bulun belki eve gelen de vardır
  • gadlemler  (24.09.20 22:26:07) 
Biraz düşündüm de ona iyi gelebilecek farklı insanlar ambiyansi olumlu yönde değiştirebilir.

Siz onun için eskiyen bir yüzsünüz ve büyük ihtimalle yorulmuşsunuzdur. Eş dost akrabadan sevdiği insanlar ziyaret etsin.

Uzman değilim siradan biriyim ama sakin olmakta fayda var. Annenizin ellerinden öpüyorum.
  • boyle buyurdum  (25.09.20 01:10:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.