[]

Sosyal medya otoritenin işine yarayan bir afyon mu?

Şu ara ısrarla youtube da önüme çıkan jared Lanier in 10 arguments for deleting social media kitabını birazda youtube'un ısrarıyala okumuş bulundum.Herneyse başlıktaki argumanım bu adamın kitabından ileri geliyor intihal yapmış olmayayım, ben sadece mevzuyu turkiyeye uyarlıyacagim acaba gerçekten insanlar bitmek uzere olan hayat kalitelerini korumak adına birşeyler yapmayıp ekşisözlükte, twitterda ağlayarak günü geçiriyor ve rahatlıyorlar mı? toplu bir ağlama mastürbasyonu ve sonunda çöküş.. bu sosyal medyanın suçu olabilir mi?




 
Kesinlikle bu dediğine katılıyorum. Sosyal medya ilginç bir şekilde bizim arabesk dünyamıza entegre oldu, ağlama duvarına çevirdik bu dünyayı.


  • roket adam  (24.09.20 22:48:14) 
Aslında tam anlatamamışta olabilirim birşeyleri değiştirebilecekken(misal yazar kasa atmak) sosyal medyada beğeni almak uğruna en ağlak,içli,edebi vs twitt/entry bende diyip o gece huzurla başımızı yastığa mı koyuyoruz acaba?


  • bluewhale  (24.09.20 22:54:04 ~ 22:55:31) 
bahsettiğin kitabın e-book halini buldum. okuyup öyle yorum yapacağım.


  • işimdeyim gücümdeyim  (24.09.20 22:55:54) 
Bence sosyal medyanın çift taraflı iletişim imkanı sağladığı görüşü tamamen bir yanılgı. Bu sistemin içinde doğmuş bir mekanizma asla karşıt düşünce için tehlike arz etmez, ettiği anda tak fişini çekerler geçmişte olduğu gibi. Yani bir silah evet ama tamamen ideoloji çemberi içinde var olabilecek bir silah. Kısaca sosyal medya da devletin ideolojik bir aygıtı


  • olaylar olaylar  (25.09.20 01:00:29) 
Liberal bakış açısıyla bakarsak sosyal medya bir devrim zaten, işin teknik boyutu aldatıyor bizi. Herkesin her bilgiye ulaştığını düşünmesi insanları eylemde bulunma noktasında özgürlüğe ulaştırıyor gibi gözükebilir fakat ideolojik olarak pek de işe yaradığı söylenemez. Tüm iletişim araçlarının nasıl, ne amaçla doğduğunu düşünmek bile bu ideolojik aygıt kavramını açıklıyor zaten. TV neyse sosyal medya da odur. Kitleler sosyal medya ile uyutuluyor. Aksinin olduğunu pratik olarak henüz görmedik. Filmini izledik o ayrı.

youtu.be
  • olaylar olaylar  (25.09.20 10:04:08) 
Abi ilk kahve İstanbul'da kuruldu millet kahvede siyaset konuştu gıybet yaptı.

Aynı konsept Londra'da kuruldu adamlar ticaret konuştu. Borsaya çevirdiler ortamı .
Durum biraz bu. İşi gücü hava atmak olan insan hava atacak . Siyaset olan insan siyaset yapacak. İnternet olmasa da insanlar farklı olmazdı .
  • ycaycayca  (25.09.20 11:04:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.