[]

Maske temizliği

Tırt maskeleri tamam kullanıp atıyoruz ama bu n95 maskeler, ventilli 3m maskeler falan çok pahalı tek kullanım sonrasında atılmak için. İnternette biraz araştırma yaptım ama bir de buraya sormak istedim. Aramızda bu tip maskelerden kullanan muhakkak vardır, siz ne yapıyorsunuz? Cidden bir kez kullanıp atıyor musunuz yoksa bir şekilde temizleyip tekrar kullanıyor musunuz? Temizlemek için kullandığınız yöntem varsa paylaşırsanız sevinirim.




 
Evet ben de kullanıyorum. Aralıklı olarak dönüşümlü kullanıyorum ve maksimum 3-4 kere aynı maskeyi kullanıyorum. SOnrasında, üstüne alkol sıkıp fönle kurutuyorum ve balkonda 1 gün havalandırıyorum.


  • PhoenixRising  (24.09.20 13:31:41) 
Yıkamak gözenek yapısını bozabilir, döünşümlü kullanarak virüsün yaşayamayacağı sıcaklıkta kurutmak ya da havalandırmak yeterli olabilir.


  • John Bloor  (24.09.20 13:59:13) 
  • elorelia  (24.09.20 14:19:48) 
N95 maskelerinizi yikamayin, islatmayin arkadaslar. Bunlardaki gozenekler virusten buyuktur (kucuk olsa nefes alamazsin zaten), statik elektrik ile virusleri hapsederler. Yikadiginiz anda o ozellik bozulur maskenin olayi biter. Yikadiginiz, islanmis N95 maskeyi kullanmayin ozetle, olmaz. Cok sik kullanmiyorsaniz donusum yaptirmak bir cozum olabilir. Son care onden parayi verip yarim yuz maske ve kartuslarindan alip bir pandemi boyu kullanabilirsiniz, insanlar size tuhaf tuhaf bakar sadece ama koymusum insanlara, nasil olduklarini gorduk bu surecte.


  • robokot  (24.09.20 19:03:19) 
maske üzerinde NR- Non reusable gibi ifadeler varsa yıkamanız işlevini kaybettirir.


  • ludwig boltzmann  (25.09.20 08:20:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.