[]

hgs gişelerinde bariyer olabiliyor mu?

Selamlar, geçen sene başıma şöyle bir şey geldi ve birkaç gün sonra tekrar yola çıkacağım için emin olmak için bilenlere sormak istedim.

normalde ücretli yolla işim olmuyor. Ama hem denemek hem de arabada bulunsun diye geçen sene bir hgs aldım, sık kullanmadığım için de sorduğum arkadaşlarımın cama yapıştırmak yerine geçiş esnasında göster demeleri aklıma yattı. geçen sene izmir-istanbul yolu yeni açıldığında yola girdim, ya giriş ya da çıkıştaki hgs gişesinde bariyer vardı ve hgs kartını okutmaya çalışmama rağmen (elimle ön camdan göstermeye çalışarak) okumadı ve bariyer kalkmadı, geri geri gidip nakit gişesinden geçmek zorunda kaldım. allahtan arkada sadece bir araba vardı da çok sıkıntı olmadı.

Bazen buradaki yorumlarda hgs'lerde bariyerden bahsedilmiyor, hiç göstermeden bile geç sonra ödersin diye yorumlar okuyorum. Bu sebeple kafam karışık. acaba ben geçen sene hgs gişesi yerine başka bir gişeye mi girdim. ya da yol yeni açıldığı için henüz sistem tam oturmadığı için mi böyleydi. belki de hgs kartını ters okutmaya çalıştım?

hgs gişesinde bariyer kesin olmaz değil mi? Zaten mantıken hatalı, hızlı geçişin önüne bariyer koymaları, değil mi?

uzun oldu biraz, okuyanlara ve cevap vereceklere şimdiden teşekkürler.

 
Kuzey ege otoyolunda var.


  • pati  (24.09.20 12:44:24) 
Bariyer var ama açılmazsa diye bilet butonu oluyor genelde


  • bigcaptain  (24.09.20 12:48:54) 
Son dönemde hizmete alınan "özel" otoyolların hepsinde bariyer var.


  • kaptan memo  (24.09.20 12:59:18) 
bir kısmında var. açılmazsa butona basıp bilet alabilirsiniz yukarıda söylendiği gibi. geri geri gidip tehlike oluşturmayın. bir kaç defa otoyola girerken okumadı bende de hgsyi ama çıkarken okudu mesela.


  • hadsafhada  (24.09.20 13:13:08) 
Bazi hgs’lerde bariyer var.


  • invictae  (24.09.20 13:16:47) 
izmir'den istanbul otoyoluna girerken vardı. ben de ilk defa orada gördüm bariyer uzun süredir.


  • theseachange  (24.09.20 13:26:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.