[]

GeT ile Satış

Diyelim ki GeT ile laptop satıyoruz. Alıcının parasını güvence altına aldığını anlıyorum. Fakat alıcı laptop'ı açtı ram'i aldı kapattı, GeT imkanını kullanarak geri yolladı diyelim. Satıcının riski için ne yapıyor bu GeT? Diyelim ki alıcı sağlam aldı laptop'ı, yere düşürdü anasını belledi, memnun kalmadım diye geri yolladı GeT sayesinde. Satıcı üstüne bir bardak su mu içiyor, nasıl işliyor bu işler?




 
get ile alınca karşı tarafın kartından çekiyor. ilana fotoğraflarını koy ve açık açık özelliklerini yaz. göndermeden önce de videoya çek mesela. get ile macbook pro sattım, ipad, iphone vb. çok şey sattım ve sorun olmadı.

asıl get olmadan koyunca, ilana çok dolandırıcı dadanır. yine de sahibinden.com'un moderasyonu da çok iyi değil elbette. satın alan kişinin hesaptaki adı soyadı ile kargo yapacağınız kişinin adı farklı olabiliyor ve sahibinden.com buna göz yumuyor nedense. veya ismini ADEM BEY yazmış. Bey soyadı değil. Kime gönderiyorsun belli değil. Böyle şeylerden süphelenirsen de kargo süresi içinde mutlaka müşteri temsilcisini arayıp durumu ilet ve destek kısmından da talep oluştur vb. Hepsi senin lehine olur.
  • malheiros  (24.09.20 01:14:44) 
@malheiros Sağlam yolladığım bilgisayarı düşürüp bozup geri yollarsa örneğin ne yapabilirim?


  • joker hakki  (24.09.20 01:23:29) 
kargoyu teslim etmeden önce çalıştığına dair video çek. eğer geri dönerse teslim alırken de cihazın çalışır olduğundan emin olmadan kargocuyu gönderme. eğer cihaz açılmazsa veya sıkıntı varsa hemen tutanak tutum kargocuya imzalatıyorsun. sorun kargodan dolayı da olabilir. iyi niyetli olmayan davranışlarda sahibinden alıcının IP bilgilerinden kolaylıkla şahısın adresini ve kimliğini tespit edebilir ve hakkında dolandıcılıktan suç duyurusu bile açılabilir. böyle bir durum çok düşük bir ihtimal bence.


  • sting  (24.09.20 01:29:46) 
aynı şey başıma geldi. bir laptop satıyorum alıcı get aç diye ısrar etti.
açmam dedim.
gelip elden alacaksa alsın ya da güvenecekse güvensin. satıcı benim alıcı o sonuçta. içinden alacağım bir şey yok ki neden açmıyorsun get falan diyor daha da huylanıyorum. en basiti ram i alsa bu çalışmıyor dese yollasa ne yapacağım? sahibinden e mi güveneceğim? peh.
  • ozdek  (24.09.20 11:19:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.