[]

Hangisini yapmak daha mantıklı?

Samsung marka bir laptop'ım var. 2012'den beri beni götürüyor, sağolsun. çoğunlukla prize takılı kullanırım, pili de yanlış hatırlamıyorsam 40-45 dk gidiyordu sanırım fişe takılı olmadan.

geçen gün çok acayip bir şey oldu. şarj kablosu yerinden çıkmıştı, ben de pili bitmesine dek öyle kullandım. sonra takar, şarj olur diye düşündüm. ama taktığımda şarj olmadı. 1 günde pili bitti resmen. şimdi şarj olmadan elektriğe bağlı olarak kullanıyorum. pili çıkarsam da/çıkarmasam da kablo vasıtasıyla çalışıyor.

-ben bunu düzeltmek için tamire mi götüreyim, sıkıntı: belki tamir olmayacak bir şey için para bayılacağım ve bilgisayardan kaç gün ayrı kalacağım belli olmayacak.

-yoksa internetten bilgisayara uyumlu pil mi satın alayım, sıkıntı: belki pil değişimiyle hallolmayacak bir sorunu var ve elimde ürün kalabilir. boşuna para harcayabilirim.

bilgisi olanlara sormak istedim.

 
Yeni batarya alın düzelir. Retro marka aldım geçen sene samsung r580 serisi laptop için. Ben 3 yılda bir değiştirmek zorunda kalıyordum. Sanırım kullanım tarzıyla ilgili.


  • the coon  (24.09.20 03:39:45) 
Batarya değişimiyle hallolmayacak bir sorun olamaz batarya hiç dolmuyor diyorsunuz. Bu durumda ya kabloda (ki bilgisayar açıldığına göre değil) ya da bataryadadır sorun. Muhtemelen yıllar içinde bozuldu fark etmediniz. Değiştirin sıkıntı çözülür.


  • eatpraylaw  (24.09.20 05:13:20) 
pile ihtiyacınız varsa yeni pil alın. muhtemelen 8 senede pil cortlamış ilginç şekilde farketmemişsiniz.

kabloda sıkıntı olsa pili çıkarttığınızda bilgisayar açılmaz. o yüzden kablo sorun değil o belli.

muadil pil alın. n11'de bakın.
  • ozdek  (24.09.20 11:22:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.