[]

mikrofon mu almalıyım mikrofonlu kamera mı?

ders verirken kullanmak için mikrofonlu bir kamera alacaktım, sonra elimdeki aksiyon kamerasını webcam olarak kullanabileceğimi öğrendim ve kurulumunu yaptım. ancak kulaklıktan (decathlonda satılan kablolu koşu kulaklıklarından) karşı tarafa çok az ses gittiğinden bir mikrofon alacağım. birkaç saattir bu işlerle uğraştığımdan beynim yandı, çok basit bir şeyi atlıyor olma ihtimaline karşılık sizden şu konularda fikir alayım dedim?

1- bu aşamada işimi görecek olan şey mikrofondur değil mi? yani doğru yolda mıyım?

2- mikrofonu satın aldıktan sonra bu kez de onu kameraya entegre etme gibi bir iş çıkma ihtimali var mı? yani tekrar o tip bir şeyle uğraşmam gerekecekse direkt mikrofonlu bir kamera alayım.

teşekkürler.

 
Kullandığınız yazılımdan muhtemelen görüntü kaynağı ve ses kaynağını ayrı ayrı seçebiliyorsunuz. Yani Boya M-1 falan gibi ucuz fakat performansı fena olmayan bir mikrofon alıp direkt harş diye bilgisayarınızın mic inputuna girseniz kullanabileceksiniz. Lakin tekrar kullandığınız yazılımın ayarlarına bakın camera ve audio input seçtiriyor mu.

~mikrofon yerine kulaklık yazmışım*
  • hedep  (23.09.20 22:53:35 ~ 23:00:43) 
kapalı mekanda ders verdiğiniz için kameranın mikrofonu yeterli olur.
sizin gibi amatör işlerde 720 p çeken bir kamera bile sorunsuz iş görür. onların mikrofonu da genellikle geniş açılı bir mikrofondur.
fakat mekanın eko/yankı durumunu kontrol edin, önlemler alın ki sesiniz eko yapmasın.
*basit önlem: mekanı / duvarları bezlerle donatmak, telisle donatmak, yumurta kaplarıyla donatmak filan ... kolay gelsin :-)
  • ankarakecisi  (23.09.20 23:40:54) 
Görüntü kalitesi çoğu kez önemsizdir. Ama seste en ufak patlama çatlama cok sorun olur.Benim tavsiyem. Kaliteli bir mikrafon alın .


  • ycaycayca  (24.09.20 07:14:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.