[]

Kedi kısırlaştırma ameliyatı hk.

Merhaba,

Bugün sabah kedimi (erkek) kısırlaştırdım, engelli kedi olduğundan mecburdum. Öğlen 11 ameliyat girdi, az önce 19'da gelip alabilirsiniz dediler. Gittim almaya iki patisinde damar yolu duruyor, e bunlar diyorum sabah geleceksiniz alacağız onları e niye şimdi gel al dediniz kalsaydı sabah alaydım diyorum yok siz götürün sabah getirin diyor. Yemek su vereyim mi diyorum sabaha kadar vermeyin diyor. E ben ameliyata girecek diye dün akşam 18'den beri yemek vermiyorum 2 gün olacak neredeyse diyorum olsun diyor. İnternete bakıyorum 6 saat sonra ameliyattan verilir diyor.

E arkadaş sen bunu neden gel dedin bana madem yemek su verilmeyecek sabah geri gelecek, hem bu kolundakiler neden duruyor. Anlamadım soruyorum gececi veteriner ben bilmiyoruma getiriyor vallahi anlamadım ben durumu. Bunun mantıklı açıklaması var mı yoksa çok bilendim sabaha. Yemek su vereyim mi tilt oldum veterinere.

 
Biz bir gece klinikte bırakmıştık. O yuzden yapılan işlemleri bilmiyorum. Ama teslim aldıktan sonra bize de mama, su vermeyin dediklerini hatırlıyorum. Hekim vermeyin dediyse vardır bir bildiği.
Damar yolu kısmı ilginçmiş ancak engelli diyorsunuz, belki tekrar müdahale gerekebilecegi için bırakmayı uygun görmüştür.

İnternetteki bilgi kirliliğine guvenmektense hekime güvenmeyi tercih etmek lazım.

Geçmiş olsun.
  • elorelia  (23.09.20 19:53:01) 
Siz bence bir başka veterinere daha sorun.benim de erkek kedim vardı. Sabah işe giderken bıraktım, iş çıkışı aldım. Ne damar yolu ne başka bir şey. Sadece ameliyat olan bölge tıraşlıydı haklı olarak ve tabii sersemdi. Su içsin, yiyebilirse de kuru ya da yaş mama verebilirsiniz demişti doktoru. Öyle de yaptım. O gün gece kendine geldi. Bol bol su içti ki insanlarda da oluyor böyle, narkoz sonrası çok susama hali. Ben işkillendim. İstanbul avrupa yakasındaysanız da doktor önerebilirim.


  • makarnacanavari  (23.09.20 20:20:11) 
Teşekkürler. Bir veteriner dm'den ulaştı bana bir kaç soru sordu, yanıtlara istinaden sıkıntı yok verebilirsin dedi. O veterinerin kendi işgüzarlığı dedi. Çocuğa su verdim kana kana içti rahat bir 5 dakika, ıslak mama verdim ona hallenmedi zaten. Su içti yatıyor. Damar yolunu da tembellikten bırakmış, bir daha açmak durumunda kalırsa uğraşmamak için dedi.


  • koskoca kirpi  (23.09.20 20:40:10) 
bize söylenen kısırlaştırmanın akşamında su , ertesi sabah da yemek, birçok kedide aynı şekilde uyguladık. ama sabah verin dedilerse bir bildikleri olabilir. açlık-susuzlukla ilgili bir problem olmaz muhtemelen ama neden iki patisinde damar yolu açılmış o konu ilginç. bazı işlemler yapılmış, size yeterli bilgi verilmemiş gibi görünüyor, gececi de sorup öğrenmemiş.
ama sizinle kalması daha iyi bir bakıma takip edersiniz.

edit: damar yolu kısmı yine de çok açık değil. siz sorun.
  • not dark yet  (23.09.20 20:46:53 ~ 20:49:14) 
Hayvanın bilinç durumu, yapılan ilaç uygulamaları vs. ile ilgili olarak size gıda vermeyin denmiş olabilir. Damar yolu tekrar açılmamasına istinaen uğraşmamak istememiş, tembellikten bırakmış ifadelerini etik bulmuyorum, lütfen herkese itibar etmeyiniz bu anlamda .Bu, hastayla ilgilenen hekimin verdiği bir karar, siz de en baştan gerekenleri, işlemleri vs. detaylıca öğrenmelisiniz. Geçmiş olsun.


  • herifbismisresmen  (23.09.20 20:59:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.