[]

Fotoğrafçılığa yeni baslayan biri icin fotoğraf makinesi tavsiyesi.

Merhaba arkadaslar amator kendi çapımda fotoğrafçılık yapmak istiyorum. Fotoğraf makinesi tavsiyelerinize açığım ( mümkünse video cekebilen bi makine de olursa daha iyi olur. Hem foto hem video)

Bütçem 3000-4000 tl. Fotoğraf makinesini alabileceğim yerleri de söylerseniz iyi olur. İstanbulda yaşıyorum. Ordaki dogu bank vs mekanlara da gidebilirim tavsiye ederseniz. Teşekkür ederim.


 
bu işin yeri Hayyam Pasajı'dır (doğubanktakiler daha ölücü/esnaf/çirkef vs. oluyor)

ikinci el sony a6000 bakabilirsin.
sıfır bakacaksan mecbur Canon 2000D/1200D vb. şeyler var sanırım. İş görürler o paraya.
  • nhk ni youkosu  (23.09.20 19:46:48) 
Satmayı düşündüğüm Canon EOS 1100D rabel 3 fotoğraf makinem var, hediye geldiği için... 18-55mm ve 35-70mm lensleri ile birlikte.


  • mahsus mahal  (23.09.20 21:06:54) 
ikinci el a6000 +1
benim de başlangıç makinamdır, gayet güzel kullanırım arada. ne çekmek istediğine de bağlı ama hiç bilgin yoksa ve deneyerek öğreneceksen kit lensiyle beraber 4bin altına bulabilirsin, birçok işini de görür. sonra işi öğrenince isteğine göre prime ya da zoom lenslere bulaşırsın.
yıl olmuş 2020, aynasız makinelerin pazarı ele geçirmeye başladığı dönemde aynasız harici almak saçma olur. evet lensler pahalı ama 3ün 5in hesabını yapıp aynasızların getirdiği artılardan vazgeçmek gereksiz bence.

hayyam da iyidir ama letgo'da daha ucuza bulabilirsin. tabii alım sürecinde işi bilen birinden destek alman gerekir ki bozuk makineleri kakalamasınlar. hayyam bu açıdan artıdır, bi sorun olursa gider götürürsün.
  • Bruce  (23.09.20 22:00:28 ~ 22:01:12) 
İzin verirseniz araya girmek istiyorum.

Ben de ikinci el a6000 düşünüyorum. Ancak ikinci el foto makinesi alırken özellikle şuna şuna dikkat et diyeceğiniz bir nokta var mı?
  • jazzabel  (23.09.20 22:32:58 ~ 22:34:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.