[]

akıllı tv'si olana android tv box gereksiz midir?

selamlar.
akıllı tv'miz var ama işletim sistemi dandik; netflix'i, youtube'u, internet tarayıcısı (tarayıcının berbat bir kullanışsızlığı var), wifi'ı, telefondan ekran yansıtma özelliği zaten var. tv esasen iş görüyor ama android box bu durumda gereksiz mi kaçar? dahası, tv box alsak tivibu kanallarını izlemeye de devam edebilir miyiz? (tivibu da hdmi ile tv'ye bağlı çünkü.) yoksa tv modunu değiştirip mi geçiş yapabiliyoruz android box'a ya da normal tv'ye?

ben android box'ı android telefonuma kurduğum uygulamaları tv'de de kullanmak için istiyorum. mesela spotify, 720p izle gibi uygulamları direkt tv'den kullanmak isterim. mümkün müdür?

 
mümkün tabi. gereksiz ama istiyorsanız mümkün. hdmi girişi olarak gözükecek işte.


  • ozdek  (23.09.20 16:18:16) 
bende de var ayni setup. mi box'i kullanmak daha kolay, app'ler daha cok, chromecast ile telefondan/pc'den bisi yansitmak daha kolay. tv'lerin kendi isletim sistemlerini ve app'lerini begenmiyorum. + app'lerle olan anlasmalari bitebiliyor, bi uyaniyorsun artik youtube yok tv'de falan.


  • hjarteblod  (23.09.20 16:34:21) 
özellikle 3-5 senelik LG'ler rezalet halde, yavaşlıktan ölüyorlar. minimum 4g ram, 32gb rom, düzgün 4 çekirdekli cpu ve düzgün bir gpu'ya sahip andorid box'lar aliexpress'te 50$ civarında geziyor.

Böyle bir andorid box alacaksan mantıklı, doğru düzgün bir arayüze kavuşursun, google play'e erişimin olur, ip tv, netflix, amazon prime video, youtube vs ne istersen hızlı bir şekilde kullanabilirsin. Fiyatı azıcık yükseltirsen 8k destekleyenleri bile var.

Tv'de birden fazla HDMI girişi olur genellikle, yapman gereken sadece tv kumandasından hangi hdmi girişinde görüntüyü almak istediğini seçmek.

mi box yerine daha güçlü ve kısıtlaması olmayan bir cihaz almak bence daha mantıklı.
  • kimlanbu  (23.09.20 16:51:14) 
mi box kullanıcısıyım, akıllı tv'im olsaydı almazdım bunu. ancak her akıllı tv aynı değil, bazıları kasıyor fln. onlardan olsa kesinlikle alırdım. ekran yansıtma, youtube ve netflix haricinde kullanmıyorum mi box'u. bunların hepsi akıllı tvde de var.

aynı zamanda diğer hdmi'da uydu takılı, tv'nin kumandasından hdmi değiştir düğmesine basarak uyduya geçiyorum.

"ben android box'ı android telefonuma kurduğum uygulamaları tv'de de kullanmak için istiyorum. mesela spotify, 720p izle gibi uygulamları direkt tv'den kullanmak isterim. mümkün müdür?"

mümkün. genelde telefondan 720p izleye girip ekranı yansıt yapıp tv den izliyorum. sportify kullanmıyorum.
  • trajikomix  (23.09.20 16:58:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.