[]

İnternetten vergisiz satış yapan kişiyi şikayet edilerse nolur?

aylık en az 15 bin 20 Bin hesabına giriş olan kişi şikayet edilerse ne kadar ceza yer?

Tüm satışlar mı incelenir yoksa son 3-5 aylık mı? Ceza miktarı hakkında bilgisi olan var mı?


 
Şikayet ve ihbarlar vergi idaresi tarafından incelenir, vergi incelemesinde yarar olduğuna kanaat getirilirse vergi denetim kurulu tarafindan yıl bazında (bir veya birden çok yil) vergi müfettişi marifetiyle incelemeye alınır.

Ceza miktari hakkında satışların ne kadarı kayit dışı, maliyeti vs ne kadar gibi incelemeler yapılmadan birsey söylemek mümkün değil.
  • rehin mal  (23.09.20 15:23:29 ~ 15:24:17) 
aylik 40 bin ustu olmasi lazim diye biliyorum vergi beyani icin. bir sey olmama ihtimali yuksek ama bir smm ye danisabilirsin.

not: vergi toplamak hirsizliktir.
  • ala09  (23.09.20 16:55:56) 
Parayı nasıl aldığını bilmeden kestirmek zor, bence kendi hesabına almıyordur öyle olsa zaten şikayet etmeden maliye çöker


  • olaylar olaylar  (23.09.20 17:53:38) 
Aylık değil, yıllık olarak, bu sene için Arızi kazanç 40.000TL olması gerekiyor.

www.gib.gov.tr
  • cursor  (23.09.20 19:01:58) 
Veya el üretimi ürünler için gelir vergisi muafiyeti 1 yıllık brüt asgari ücret kadar.

vergialgi.net

www.eticaret.gov.tr
  • cursor  (23.09.20 19:07:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.