[]

gss borç

2800 lira civarı borç var. ödemiyordum ancak hastaneye gitmem gerek. hanenin geliri kişi başı asgari ücretin 3'te 1'inden az. sanırım bu durumda hiç prim ödememem gerekiyor. ancak borç yazıyor sürekli. bundan sonrası için başvurunca yazmaz sanırım ama önceki dönemlerden kaynaklanan 2800 lirayı sildirebilir miyim?




 
gelir testi yaptırmayı dene ama o borç silinmez sadece gelir durumuna göre azaltıyorlar


  • nahtoderfahrung  (23.09.20 15:11:33) 
borç silinmiyor şöyle ki hiç borcum olmamasına rağmen 2014 yılından 1 aylık eksik borcu geçtiğimiz aylarda 900 lira olarak ödedim.

adamlar hata yapıyor, üstünden o kadar sene geçiyor ve bu yanlışı farkedip bir de yasal faiz işletiyolar o kadar da saçma bir olay.
  • hem şişko hem deli  (23.09.20 15:15:27 ~ 15:16:28) 
@nahto gelir durumuna göre eski borcu mu azaltıyorlar? azlatırlarsa silmeleri de gerekmez mi? çünkü borcun işlediği dönemlerdeki gelire göre hiç prim çıkmaması gerekiyor.

@sivrisinek borç olunca provizyon vermiyormuş. uğraştırıyor ya da. bir de testlere baya para ödeniyor.
  • nick bulamadim  (23.09.20 15:16:59) 
@sivrisinek hastaneye gitmiştim geçen yıl. oradaki vezne provizyon vermiyor demişti. gerçi sonra muayene oldum ama baya uğraştım. tam hatırlamıyorum süreç nasıl ilerledi sonra. baya zaman geçti.

bir de testler falan için vezneye gidip sürekli ücret ödedim. hatta doktorun yanındaki asistan doktora ücretli hasta olduğumu söylemişti. çok gerekli değilse test yaptırmayım diye sanırım.
  • nick bulamadim  (23.09.20 15:23:51) 
@sivrisinek bu 6 lira ile muayene nerede? geçen sene devlet hastanesinde diş muayenesi için 25 tl vermiştim.


  • jepa  (23.09.20 16:14:54 ~ 16:15:12) 
Geçenlerde Kadıköy Göztepe Eğitim Araştırma'da covid testi için gittiğimde 7 tl aldilar.


  • boyle buyurdum  (24.09.20 11:43:49) 
covid dolayısıyla herkesin sağlık hizmetleri görülüyor.ücretsiz veya çok düşük miktarda.cumhurbaşkanlığı kararnamesi var bu konuda.yıl sonuna kadar devam edecek.


  • drako  (24.09.20 12:12:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.