[]

Sunexpress yurt dışı uçuşu bagaj hakkı

Anladığım kadarıyla 30+4 yani 30 aşağı 4 elde
Ama aslında 30+8+4 mü? 30+8 aşağı 4 elde mi?

20 litrelik sırt çantam her türlü koltuğun altına sığar. Kilosuna bakarlar mı? Kitaplarımı doldurmayı düşünüyorum usturuplu bir şekilde. 4 kiloluk hakkımı böyle kullanmayı düşünüyorum ama +8’imiz varsa ve aşağı verilebiliyorsa dağcı çantasına kafam rahat tıkıştırayım kitapları.

İzmir’den kalkacak uçak. Havalimanına göre değişiyor diyor iseniz.

Teşekkürler şimdiden.

 
bilette ne yazıyor? sun 20-25-30 olmak üzere 3 farklı bagaj tarifesi var.

8 kg kabin bagajı hakkın var normalde. hangi paketse onu şu an 4 ile kısıtladıklarına göre diğer 4 ü de aşağı alırlar.

20+8 ise 24+4
25+8 ise 29+4
30+8 ise 34+4
olması lazım mantıken. mantıkene dikkat havayolları kafasına göre yorumlayabilir.
  • ozdek  (23.09.20 13:38:25) 
Ben yanlış anlamışım. Biletim 30 kg hak veriyor. Kabine bagaj almadıkları için 4 kg’ye kadar ücretsiz aşağıya alıyorlarmış. Yani sırt çantam 4 kg’den fazla ise üstünü ödeyeceğim. Ama merak ettiğim konu gene pek değişmiyor. Uygulamada nasıl? THY de kabine bagaj almıyordu ama sırt çantasıyla binmiştim. Sunexpress ile seyahat etmedim daha önce.


  • le jeune turc  (23.09.20 13:58:31) 
hayır sırt çantan 4kg dan fazlaysa almayacaklar içeri.
tartmıyorlar gerçi ama kural bu. kural aslında yukarı koymamak. öndeki koltuk altına sığacak bir çanta. laptop falan çok sıkıntı oluyor diye 4 kg civarı yanınıza alabilirsiniz diye uygulama yapıyorlar.

normalde çantana sığıyorsa 8 kg yanına alabilmen lazım. sırt çantanı tarttırmamaya çalış gerekiyorsa kabin bagajı olduktan sonra koy kitaplarını içine. %90 sorun yaşamaz geçersin.
  • ozdek  (23.09.20 14:06:03) 
sırt çantası çok büyük değilse tartmazlar, büyük görünürse içinde laptop var yanıma alıcam derseniz karışmazlar büyük ihtimalle.


  • xiii  (23.09.20 15:29:58) 
Güncelleme yapalım.

30 kg bagaj hakkım vardı. 32 kg ile geçirdim.

Sırt çantamda en az 8 kilo kitap vardı, laptop olduğunu söyleyip geçirdim. Ek olarak elimde belge çantam ve takım elbisem vardı. Sırt çantamı aşağı vermem gerekecekti ama içinde tezim olduğunu söyleyip rica ettim, kabine aldım. Uçağın yarısı boştu. Etik olmasa da totalde kimse zarar görmedi. Taşındığım için maruz görülebilecek bir hadise. Eskiden olsa doğrucu davut olurdum ama öyle öyle sinir stres sahibi olduk.
  • le jeune turc  (09.10.20 13:59:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.