[]

klavyede rakam yazarken sağdaki bölümü değil de

harflerin üstündeki rakamları kullanan var mı? sağdaki rakam kısmına hiç alışamadım. kısa bir süre kullanılacaksa ok de uzun süre rakam girilecek durumlarda sağdaki kısmın daha hızlı ve kolay olacağını bilsem de elim alışmadığı için yine aynı yere dönüyorum. elim alışsın diye ordan yapayım diyorum mesela bazen ama sonra sıkılıp bırakıyorum. denyo muyum?




 
solak olmama rağmen sağ tarafı kullanırım


  • neira  (23.09.20 11:09:36) 
yukardan rakamı bulana kadar oho


  • neira  (23.09.20 11:09:49) 
harflerin üzerinde rakamlar mı varmış ??
hiç kullanmadım.

  • 8832ch78  (23.09.20 11:10:11) 
ben de inat edip kullanmazdım. ama işim gereği artık kullanıyorum. bazen hala yukarı gidiyor elim. gireceğim sayı kısaysa ve yukarıdan başlamışsam bozmayıp devam ediyorum.
bazen de şifre gireceğim esnada yanımda bi hanzo belirirse iki tarafı karışık kullanırım.

ezbere bildiğin numaraları (telefon, tc no vs..) birkaç kez sağdan yaz alışırsın.
  • Improbable  (23.09.20 11:18:13) 
sag tarafta numlock olan klavye kullanmiyorum gereksiz uzun oluyor, her zaman yukaridaki sayi tuslarini kullaniyorum


  • tahtakafa  (23.09.20 12:25:09) 
Bana da üst tarafı kullanmak hep daha rahat geliyor, çünkü sağ tarafı kullanmak için elimi kaldırıp, yana götürüp, tekrar klavyenin üstüne koymam lazım. O da zaman kaybı. Hatta işin bitince o eli kaldır, geri eski pozisyonuna getir falan, ohoo. Üst tarafta tamam 9 ile 1 arasında çok mesafe var ama benim de iki elim var, tüm tuşlara yetişebiliyorum, çok sorun olmuyor.


  • plutongezegendegilmi  (23.09.20 12:26:35 ~ 12:27:28) 
üst tarafı daha sık kullanıyorum sanırım. sadece hesap makinesi kullanırken sağ tarafı kullanıyorum galiba çünkü işlemler orada.


  • bohr atom modeli  (23.09.20 12:57:42) 
2 senedir 13 inç laptop kullanıyorum. ondan olmadığı için alışkanlığımı kaybetmek üzereyim ama kullandığım cihazda varsa numpad' kullanırım. çünkü başka türlü kafayı yerim yaptığım hesaplar 3+2 eşittir 5 seviyesinde değil.

13 inç laptopda da fn tuşuyla harflerin üstündeki numpad i kullanıyorum hatta. (üst sıra değil)
  • ozdek  (23.09.20 13:53:49) 
Aaa bak çok şaşırdım. Benim için sağ taraftaki rakam takımı daha kullanışlı olagelmiştir. Hatta bilgisayara ilk girişte orasını kabul etmez de harflerin üstündekileri zorunlu tutar, o bile güç geliyor bana.


  • SiyamkedisiZorro  (23.09.20 14:10:06) 
Birebir aynisini yapiyorum ben de. Alisayim daha hizli olur dedim ama yok yine harflerin ustunw gidiyor elim.


  • red g  (23.09.20 14:51:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.