[]

sağ baş parmak kesiği

dün bir salaklık yapıp sağ baş parmağımı kestim hatta biraz derin oldu. ilk başta çok önemsemedim. önce özel acile gittim malzemesi olmadığı için sadece pansuman yapıp sargı beziyle devlete yolladı.

devlete gittim tendon mendon bir şeylerden bahsetti pratisyen. önce sadece tetanoz yaptı. daha sonra doktor geldi o da öyle şeylerden bahsetti. istediği parmak hareketlerini yaptım tendonlar zarar gördü mü görmedi diye.istediği hareketleri yaptım. dikiş attılar ancak en kısa sürede ortopediye görünmemi istedi bir şey var mı yok mu diye. ( üç gün sonra da pansuman yapıp sargıyı değiştirtmemi söyledi.)

şimdi ben ortopediste gidip ne diyeyim ki bu tendon olayına baksın? dikiş de attılar ama. dikişi sökecekler mi yoksa röntgen mr benzeri bir şey mi yaşayacağım?

 
normal şartlar altında acil servise başvurduğunda senin tedavini ücretsiz olarak yapmak zorunda özel hastaneler.. ancak ne yazık ki hastane değil ticarethane işlettikleri için gazlıbezle sarıp devlet hastanesine gönderiyorlar masraf olmasın diye..

sizin durumunuzda en doğru hareket gerçekten bir ortopediste görünmektir.. büyük hastanelerin acil servisinde ortopedist mutlaka bulunur.. yakınlarda üniversite hastanesi falan varsa pandemi tedbirlerinizi üst düzeyde alarak acile bir uğrayın, vakit kaybetmeyin.. bağlarda hasar var mı yok mu bilmiyoruz ama iş işten geçtikten sonra kalıcı hasar oluşabilir.. elinizin röntgenini çekip bakar gerekeni yaparlar..
  • sahlanankoc  (22.09.20 17:59:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.