[]

Ttnet cayma bedeli ödemeyen

İnternette aldığım bilgilere göre 2 yıllık sözleşme yapan kişiler taahütü iptal ettirdiği takdirde cayma bedeli ödemeyeceği kanunla belirlenmiştir deniliyor.
Bu şekilde taahhuk edip cayma bedeli ödedemen iptal ettirip operatör değiştiren oldu mu acaba?



 
Cayma bedeli ödemiyorsun ama yaptıkları indirimleri geri alıyorlar, yine çok pahalıya geliyor,
Eğer başka firmaya geçecekseniz bazen onlar sizin adınıza cayma bedelinizi ödüyor, o şekilde arayın bir de,

  • michael_knight  (22.09.20 15:07:49) 
Cayma bedeli değil de kullandığın indirimleri talep ediyorlar, yani cayma bedeli adı altında bir ücret yok, yasal da değildir sanırım. Ama erken bitirdiğin için "o zaman senden almadığım ücretleri ver" diyorlar.


  • John Bloor  (22.09.20 15:09:04) 
İnternet anoneligi mi yoksa mınil operator aboneligi mi?

Tasindigim icin ve tasindigim yerde altyapimolmadigi icin ev internet aboneligimi sozlesme surem dolmadan iptal ettirdim. Herhangi ceza cikmadi, ama tasindigim yerde altyapi olsaydi muhtemelen iptal etmeyeceklerdi
  • exlibris  (22.09.20 15:09:27) 
Tüketici Kanunu'nun 52. maddesinin 4. fıkrasında açıkça belirtiliyor:

"Tüketici, belirsiz süreli veya süresi bir yıldan daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir. Süresi bir yıldan az olan belirli süreli abonelik sözleşmesinde satıcı veya sağlayıcı tarafından sözleşme koşullarında değişiklik yapılması halinde de tüketici sözleşmeyi feshedebilir. Fesih bildiriminin kağıt üzerinde veya kalıcı veri saklayıcısı ile satıcı veya sağlayıcıya yöneltilmiş olması yeterlidir. Satıcı veya sağlayıcı, abonelik sözleşmesinin feshi için sözleşmenin tesis edilmesini sağlayan yöntemden daha ağır koşullar içeren bir yöntem belirleyemez."
  • seindfeld  (22.09.20 15:09:51) 
Tamam zaten kimse cezai şart ödeyeceksin demiyor. Faturana bakarsan atıyorum 120 liralık bir tarife kullanıyorsundur ama 70 lira ödüyorsundur. O aradaki fark taahhüt sayesinde inidirim olarak faturaya yansıtılıyor.

Kullanım bedeli: 120 TL
İndirim miktarı: 50 TL

Ödenecek Tutar: 70 TL

Sen taahhüt bitmeden sözleşmeyi tek taraflı fesh edersen o indirimleri senden talep ediyor firma. Cezai ödeme istemiyor.
  • himmet dayi  (22.09.20 15:21:29) 
Üstteki arkadaşlar demişler aslında bakarsan karşılığı olmayan cayma bedeli denilen şey yok, onun yerine "kardeş tarifem normalde 500 TL ama 2 sene bende kalırsan 50 TL den kullanırsın" diyorlar. 2 ay sonra gitmek istersen "bilader normalde 1000 TL ödeyecektin ama bizde kal diye 100 TL ödettik ver bakalım normal ücreti olan 900 TL yi bakalım" diyorlar. (Rakamlar abartılmıştır)


  • infernalcadre  (22.09.20 16:28:36) 
Arkadaşlar kanunda 2 yıl yapılan sözleşme geçersizdir deniyor. 1 yıl ise yapılan indirimler geri alınır ama 2 yıl olduğu için böyle bir bağlayıcılığı yoktur deniliyor


  • seindfeld  (23.09.20 10:59:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.