[]

Oyun konsolu

Merhabalar, bir oyun konsolu almaya karar verdim. En son 10 yıl önce falan ps cafelerde konsol oyunu oynamışımdır belki, konuyla alakalı çok kısıtlı bilgim var. Aslında kendime alacağım ancak neredeyse benim evimde yaşayan erkek arkadaşım pes oynamayı sevdiği için sanırım konsol seçimini playstation olarak yapmam daha mantıklı olur. Sanırım pes’lerin de her yılı güzel olmuyor, bu oyunlar yeni sistemlerde geçerli oluyor mu? Bunların 500 gb/1 tb olması veya pro/slim 4/5 olması ne kadar önemli acaba? Ben genel olarak arada pc oyunları oynarım ve çok düşkün değilim, sadece wii gibi sistemlerde tenis oynamak hoş olabilir gibi gelmişti, böyle bir şans ps oyunlarında da var mı?

Sorularım çok saçma olabilir, şimdiden cevaplayacaklara teşekkür ediyorum :o)


 
Pro olduğu zaman 4k oynayabiliyorsunuz artısı o. Normallerinde 4k yok.

Ben olsam ps5 alırım. Playstation aldığın zaman şöyle düşünmek lazım 1 defa alıyorsun 7-8 sene konsol tarafında masrafın çıkmıyor (oyunları saymıyorum sadece donanımsal olarak kastettim). PS4 alırsanız 2-3 yıla kadar artık yeni oyunları oynamanız zorlaşacak. Zaten yavaş yavaş yeni oyunlar ps4 e gelmemeye de başlayacak.

Evet ps te bahsettiğiniz oyunlar var. Ama ekstra playstation move donanımı veya vr set almanız gerekir.
  • nuevo  (22.09.20 13:31:06) 
ps'de de playstation move kollarını ve kamerasını alarak tenis vs oynayabilirsin. 1tb olması güzel olabilir, aynı anda daha fazla oyun kurlu kalabilir.


  • kimlanbu  (22.09.20 13:36:11) 
şu an xbox series x ve s çıkıyor. ps tarafında da 5 çıkıyor.

microsoft yaptığı açıklamalar ve game pass sistemiyle orta doğu (tr) hariç tüm avrupayı ve amerkayı kavuruyor. örnek vereyim aylık 20 birime hem konsol hem de game pass ultimate üyeliği veriyorlar (live + oyunlar). 24 ay ödüyorsunuz.

o yüzden orta doğulu arkadaşlar hariç avrupa şu an yıkılıyor.

ozdek avrupanın kuzeyinde bir adadan bildirdi.
  • ozdek  (22.09.20 13:42:08) 
her yeni çıkan oyunu alayım oynayayım gibi bir derdiniz yoksa ikinci el ps4'lere yönelebilirsiniz. belki xbox one s'e de yönelebilirsiniz. ps veya xboxa özel çıkan oyunlar oluyor. bunları internette ps/xbox exclusive games diye aratabilirsiniz. bunlardan birileri sizin olmazsa olmazlarınızsa o oyunun çıktığı konsola yönelmeniz daha doğru olacaktır. bu işlerin çok fanatiği var ama param olsa ikisini de alırdım o an canım hangisini isterse onu oynardım :D

öte yandan xbox ucuz versiyonunun da avantajıyla önümüzdeki dönemde özellikle bizim gibi 3. dünya ülkelerinde atağa geçecek gibi. bence size 500gb versiyonlar yeter aynı anda 4-5 oyun kurabilirsiniz bunlara. ama öyle oyun canavarıysanız 1 tblık alın.

özetle benim gibi bir oyun canavarı xbox'ın veya ps'in son modelini alır geçer. ama size o kadar da uçmaya gerek yok gibi. ikinci el temizinden birini alıp geçin.
  • golgi aygıtı  (22.09.20 13:56:57) 
şu an konsolla yatıp konsolla kalkan biri değilsen yapılacak en mantıklı hareket ikinci el ps4 almak.

ps5 kasım'da çıkacak, ötv'si kdv'iyle dijital versiyonu bile 7 bini bulabilir. hardcore oyuncu değilsen hiç gerek yok. zaten pes, wii falan diyorsun. belli ki konuya uzaksın. o yüzden fazla düşünme, 2. el ps4 al geç. oyunları da yine 2. el kutulu al. baktın oyun oynamak iyice sardı seni, satıp yeni konsola geçersin.
  • sir gawain  (22.09.20 14:18:01 ~ 14:26:27) 
cevaplar için teşekkür ederim. ya sıfır ya da çevremden satan olursa 2. el ps4 alacağım. peki sizce 2. el bir konsolda dikkat etmem gereken bir şeyler var mı? yoksa takıp çalışıp çalışmadığına bakmam yeterli olur mu?


  • ats  (22.09.20 14:28:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.