[]

Göz ameliyatı için ücret tahmini

Merhaba,

Yakın zamanda bir tümör (nevüs) ameliyatı olabilirim. İyi huylu bir şeydi, hafif bir büyüme var gibi. Yani büyük ihtimalle sıradan ve görece az zahmetli bir işlem olacak.

SGK var, özel sigorta da var, ama hocamızın hiçbir kurumla anlaşması yok. Üniversiteden randevu alamadığımdan çalıştığı özel hastaneye gitmiştim, mecburen oradan devam ediyorum. 5 yıl önce sigorta anlaşması varken muayeneye 35 lira vermişim, şimdi 650 lira oldu. Neyse.

Böyle bir ameliyat ve ilgili işlemler (görüntüleme, patoloji vs.) ne kadar olur? 8-10 bin lira mı olur, orta halli bir araba parası mı olur? Kafamda hiçbir şey yok, bir ön fikir edinmek istiyorum. Var mı fikriniz?

Bir de, doktorun anlaşması olmasa da hastanenin sigortalardan yararlanmamı sağlamasının bir yolu var mı?

Teşekkürler...

 
Geçmiş olsun. Madem SGK'si var, Ankara'da eski adıyla Göz Bankası, yeni adıyla Ankara Üniversitesi Vehbi Koç Göz Hastanesi'ne bir gitmiyorsunuz? Çok iyi doktorlar var. Türkiye'nin her yerinden ameliyat için hasta geliyor.


  • malheiros  (22.09.20 10:02:21) 
@malheiros Teşekkür ederim. İlk muayeneye gideceğimde "Ankara'da X, İstanbul'da Y" diye iki tavsiye almıştım. İstanbul'da yaşadığımdan Y ile devam ettim 5 yıldır. Ameliyat gerekirse tekrar araştırırım veya üniversite hastanesinden randevu almaya da çalışabilirim belki ama hiçbir şey yapamazsam bu durumda nasıl bir hesap çıkar bir önbilgim olsun diye sordum. Dediğiniz hastaneye de bakacağım. Tekrar teşekkür ederim.


  • fadetoreality  (23.09.20 00:06:05) 
Ben geçen sene basit bir glokom ameliyatı için fiyat aldım, 20 bin lira dediler. Basit deme sebebim ameliyat 15 dk sürer, yürüyerek çıkar gidersin falan demesiydi doktorun.

Moralinizi bozmak istemem ama biraz pahalı olabilir yani. Bahsettiğim hastane de öyle çok iyi bir yer değil, zincir bir hastaneydi.
  • plutongezegendegilmi  (23.09.20 00:24:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.