[]

Elektronik öğrencisileri ya da hobi olarak uğraşanlar

Merhaba havya severler.

Şöyle bir şeye ihtiyacım var, hani dokinmatik kalemler var ya, onunla bir yere dokununca saniye ve salise sayan bir sayaç çalışmaya başlayacak ve bir düğmeye basınca sayaç duracak. Yani kalemi dokundurmam ile düğmeye basmam arasında geçen süreyi olcecek.
Yardımcı olabilecek olan var mıdır acaba.
Endüstriyel tasarım değil de, hobi seviyesinde bir ücret belirtirseniz karşılamaya çalışırım.
Teşekkürler.

 
Abi bu saatte tam bakamadım ama şurayı bir kontrol et.

pcbsmoke.wordpress.com

yarınada bizim yeni bir eleman var,tesadüf bugün havyayla çalışırken yanından geçtim,kendi ekipmanını getirmiş,enteresan alet edavat toplamış bayıldım ama hiç vaktim yoktu konuşamadım.yarın onunla bir konuşurum.ben düşündüğüne benzer diy kit gördüğümü hatırlıyorum,
  • duptıs  (22.09.20 02:40:36) 
Çok teşekkür ederim.


  • kisa  (22.09.20 04:05:33) 
Yukarıdaki proje ne alaka...

Nasıl bir kalem kullanacaksın ? Rezistif kalemler baya bildiğimiz mürekkebi bitmiş tükenmez kalem gibiler, kalemin özelliği yoktur. Dokunmayı ekran algılar (daha doğrusu rezistif panel)

Kapasitif ekran (günümüzdeki telefon ekranları) için olan kalemlerin ucunda ise "iletken" plastik olur. Gene dokunmatiği ekran algılar.

Projen aslında görece basit ama hobici için azıcık teferruatlı. Gereken parçalar

1) Dokunmatik buton modülü

www.gittigidiyor.com

2) Buton

www.direnc.net

3) Arduino Uno

www.direnc.net

4) Seven Segment Modülü

www.robotistan.com

veya

www.hepsiburada.com


gerisi de programlama yeteneğine kalıyor.
  • kimlanbu  (22.09.20 09:01:04 ~ 09:01:33) 
@kimlanbu,
Tesekkurker.evet doğru, kalem değil ekran algılıyor ancak bir şekilde kapasitif ekrana etki edebilecek ama bildiğimiz tükenmez kalem mekanizmasına sahip bir şey olmalı ki dokunduğunda ya da bastırdığımda diyeyim, bunu anlayabileyim.
En azından içerisine böyle bir mekanizma koyabilecegim bir çözüm lazım.
Belki tecrübesi olan ya da bir fikir verebilecek birisi çıkar.
  • kisa  (22.09.20 10:30:19) 
resistif basınç sensörleri var, herhangi bir mcu ile okuyabilirsin. projeni sağlıklı anlatmadığın için başka öneride bulunamıyorum.


  • orpheus  (22.09.20 12:01:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.