[]

Kablolu mouse arıyorum ama şöyle bir kriterim var

Bazen mouse'u kaydırırken bileği kıpırdatmadan havaya kaldırıp tekrar zemine koyarız ya. O havadaki yer değiştirme sırasında imleç hareket etmesin istiyorum. Mouse azıcık havadayken çalışmasın yani.

Eski mouse'umda öyleydi. Sonrasında hangisini aldıysam havada bile görüyor zemini, imlecin yeri değişiyor saçma sapan. Oyunlarda falan çok can sıkıcı. Sadece yerdeyken görsün istiyorum. Bunu denemeden anlamanın bir yolu var mıdır? Az önce gittim Asus cerberus fortus diye bir mouse aldım, bu da böyle sinir oldum. Mouse'u sağa götürüyorum, sonra havaya kaldırıp sola alıp tekrar sağa götürücem mesela, havada sola çekince imleç eski yerine geri geliyor :D Ulan ben masa boyunca mouse'u hareket ettirmek zorunda mıyım.

@Haldamir, Teşekkürler yukarıda anlatıcam diye çırpındım ama bunun bir adı olmasına sevindim. Fazla yüksekten kavrayan mouseların sensörüne bant gererek okumasını zorlaştırıp masefeyi baya kısaltanlar olmuş :) Onu denedim, yemedi. Hiç okumadı. Lazer ışığı eski fareminki gibi değil, çok güçlü, o yüzden fazla parlama yaptı, sensör zemini hiç okuyamadı. Ben de siyah keçeli kalemle lazer camını biraz kapatarak şiddeti düşürmeyi denedim, o zaman yedi. Ama ben yine de sildim tekrar, iade edeceğim :D O kadar para verip çözümü de kendimiz bulmayalım değil mi..

 
şu an elimde logitech m275 var. havadayken oynamıyor.

ms bluetooth mouse da var. o da oynamıyor.
  • ozdek  (21.09.20 22:18:41) 
Bende logitech g502 var, onu kaldirinca imlec hareket etmiyor. Steelseriesin mouselari da oyle hatta pahali modellerinde o yuksekligi ayarlayabiliyorsun. Internetten modellere bakarken, lift-off distance diye aratirsan daha detayli gorursun hangilerinde nasil diye.


  • Haldamir  (21.09.20 23:18:48) 
Havada değil de lazer ışığı tavana bakacak şekilde çevirerek taşıyın?


  • Unde bach canim  (22.09.20 00:24:07) 
@Unde bach canim, what? :D Troll cevap değildi dimi.. Cinli miyim ben yahu 300 milisaniyede nasıl bileğimi o kadar döndürüp tekrar yere indireyim? Bir de bu hareketi tekrarlı yapıyoruz hızlı hızlı. Mouse bir fırçaymış da zeminde ufak bir alanı koyulaştırmak için darbelerle boyuyormuşuz gibi düşünün hızlı hızlı.


  • ananiyimioguz  (22.09.20 09:43:14 ~ 09:43:50) 
bende kablosuz m185 var şimdi denedim. böyle 1 mm falan kaldırınca mouse da yürüyor. ama 2-3 yapınca yürümüyor. koyunca da koyduğum yerden devam ediyor. yani senin istediğin şey...


  • alperz  (22.09.20 09:55:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.