[]

Ölen kişinin emekli maaşı hk.

Merhaba,

Ölen kişi öldüğü ayki emekli maaşını çekemeden vefat etti. Maaşı eşine bağlandı. Eşi bir sonraki ay çift maaş ve ölüm parası çekmeyi beklerken sadece 1 aylık maaş ve ölüm parası yatırıldı. Bankada sgknın maaşı emekli şahıs öldüğünde parayı çekmediği için geri çekmiş olabileceğini iddia ediyor.

Şimdi adam vefat etmeden parayı çekti de eşi mi bilmiyor diye hesap hareketlerine de bakamıyoruz. Hesap kapandı gitti diye bilgi de paylaşmıyorlar.

Benzer bir durum yaşayan var mı? Ya da ne yapılması gerektiğini bilen?

İnternetten bir sonuca ulaşamadık. Banka işi çözemedi.

 
emekli sandığı maaşı peşin yatırıyordu sanırım. yani ayın 30'u vefat edildiyse ve maaş alındıysa aslında o sonraki ayın maaşı oluyor. onu emekli sandığı bir kere daha ödemiyor.

ama sgk emeklisi ise sistem değişmediyse garip bir durum. kuruma sorabilirsiniz telefonu açarlarsa yardım ediyorlar baya.

sgk üstünden bankaya yatan maaş geri çekilemez diye biliyorum. hesap hareketlerini isteyebilirsiniz. orada görünüyor ama kişi vefat ettiği için hesaplar otomatik kapanıyor o yüzden sıkıntı olabilir.
  • ozdek  (21.09.20 15:48:26) 
@ozdek teşekkürler

Ayın 12sinde vefat etti ve Ağustos ayında maaşı almadı olarak biliyoruz.

Hesap hareketlerini istedik zaten bankanın vermediğini duyuruda belirttim ://
  • screwedup2  (21.09.20 16:01:51) 
10 eylülde vefat ettiyse ve 11 eylülde maaş yatıyorsa, o maaş mirasçılara kalmaz. hatta çekilirse faiziyle geri ödenmesi gerekir. ama vefat tarihinden önce maaş yattıysa onu bilemiyorum. büyük ihtimalle o maaş devlete geri dönmüştür.


  • sutlu nescafe  (21.09.20 16:02:09 ~ 16:02:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.