[]

99 depremi hakkındaki ilk entry'nin 2000'de girilmesi

Tuhaf değil mi? Sözlükte yazan da az değilmiş o zaman. Yoksa yazılanlar mı silinmiş?




 
99'da girilen entry az ancak depreme dair girilmiştir illaki. büyük ihtimalle silinmişlerdir.


  • rose parks  (20.09.20 23:22:13) 
herkes depremde soka girmisti, belki internete erisim vs firsati bulunamamis olabilir ama o da en fazla iki uc gun gecikmeye neden olur, muhtemelen baska basliklar vardir ama bulamadim


  • exlibris  (20.09.20 23:23:33) 
Bi sey olunca (simdiki gibi) kostur kostur sozluge yazma modasi olmayabilir. Ki zaten agir bir psikolojik olaydi, belli bi zaman sonra insanlarin eli gidip yazmis olmasini normal karsilarim. (Eger oyleyse)


  • invictae  (20.09.20 23:28:36) 
ekşi sözlük'ün ilk zamanları muhtemelen günlü tarihli entry girilmiyordu.

o gün girilen bazı entry'ler var depremle ilgili şuradan bakabilrsin.

eksisozluk.com

eksisozluk.com
  • aziz dostum jack  (20.09.20 23:34:29 ~ 23:38:01) 
(bkz: deprem) başlığının ilk entry'si 17 Ağustos 1999'da girilmiş.


  • vhdl  (20.09.20 23:36:35) 
internet o zamanlar çok yaygın değildi. sosyal medya kafasıyla kullanım hiç yoktu
tv ve gazetelerin çok baskın olduğu dönemler. olanlar da silinmiştir muhakkak

  • deranzo1  (20.09.20 23:39:10 ~ 23:39:22) 
Evet sözlüğün ilk dönemlerinde, o dönem yaşanan önemli toplumsal olaylarla ilgili entry'ler çok az cidden, bunu ben de hep merak etmişimdir.

Mesela 17 Mayıs 2000 Galatasaray Arsenal maçının da ilk entry'si 2003'de girilmiş. Baya enteresan.

Muhtemelen yukarıda yazdıkları gibi ya silinmiştir ya o dönem sözlükte entry'ler gün tarih formatında girilmiyordu.

Keşke kanzuk falan çıkıp aydınlatsa
  • bir fincan kahve ile film izlemek  (21.09.20 01:02:45) 
bence de o zamanki kullanıcılar diye silindiyse entry'ler de gitmiştir. uefa kupası konusu da garibime gitmişti benim. o zamanlar sözlükte kimse yokmuş gibi bir hava oluyor böyle entry göremeyince.

yalnız, "eski ekşi sözlük iyiydi" deyip duruyoruz ama deprem başlığındaki ilk entry'nin saçmalığını gördünüz mü? deprem oluyor, on binler ölüyor, şahıs dalga geçiyor. "şöyle mizah, böyle mizah", "ironi" vs. diye de savunulamaz bence.
  • hlot  (21.09.20 01:34:38 ~ 01:36:33) 
Merhaba.
Ben o depremi merkezinde yasadim. Aklima sozlugun s si bile gelmedi. Aylarca kendime gelemedigim icin internetle de isim olmadi. Zaten o donemlerde internet ortami simdiki kadar genis degildi.
Ayni deprem simdi olsa sanirim kendimi toparladiktan ve ailemin saglikli oldugundan emin olduktan sonra sozluge girerdim.
  • nax  (21.09.20 04:32:27) 
bence 2 nedeni var:

1) aziz dostum jack +1
o zamanlar tarihli bir baslik acsan aninda ucardin herhalde.
tarihli baslik belasini basimiza bela eden baslik su:
(bkz: 1 temmuz 2004 karnımın acıkması)

2) interneti birak telefonla 3-4 hafta hereke'deki yakinlarimiza ulasamadik. O zamanlar zaten internet dial up idi, telefonlar da sadece konusmak icin kullaniliyordu.
  • cooperr  (21.09.20 07:24:54) 
17 ağustos 1999 gölcük depremi diye entry girsen uçma ihtimalin yüksekti o zamanki kafada.

bir de ekşi'yi kullanma zihniyeti o zaman öyle değildi. zuxxi'de de yoktu. irc'de de bir yerlerde fazlaca öyle konuşulmadığını hatırlıyorum. günlük hayatımızda tv falan izlerken ailelerimiz "vah vah, hadi kızım dayan kurtaracaklar" falan gibi tv ile konuşma ritüelleri vardı sadece. ben o zamanlar lisedeydim okulda da fazlaca konusu geçmedi. biz kıyı egede olduğumuzdan da olabilir bilmiyorum.
  • alperz  (21.09.20 08:47:04) 
evet, ben şu an aydınlandım. bence net açıklaması şu: o zamanlar bir olay olunca "bir şey olmuş, hadi bunu sözlükte tartışalım, herkes ilk iş olarak sözlüğe girsin" diye bir adet yoktu. böyle bir şey "gelişmemişti".

sözlüğe sadece kavramların tanımını yapmak için falan giriyorlardı.

o yıllarda da interneti kaç kişinin kullandığı meçhul zaten. çevremdeki kimsenin evinde interneti yoktu. olan da elinde bir kartla şifreyle az az giriyordu, kotayı aşmaktan ödü kopuyordu.
  • hlot  (21.09.20 18:27:49) 
kota değil dakika. hangi kota? önceleri dakika sayardık. sonradan yaygınlaşınca saat hesabına çevirdiler. saati 1 milyon falandı 145'in. bir de iss'ye ayrı para bayılıyorduk. KOLAY MI LAN İNTERNETE GİRMEK?


  • alperz  (21.09.20 18:36:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.