[]

rüzgarlı havalarda bisiklet

selamlar pedalşörler, şöyle bir sorum olacak. şimdi tüm yaz boyu periyodik olarak istanbul sahil kesimlerinde (caddebostan - maltepe) turladık, çok da güzel oldu. üstümde de adidas'ın şimdi hatırlayamadığım ter tutmayan bir tişörtü, altta yine benzer nitelikte bir şort, yazın o yakıcı etkilerinden çok etkilenmedik.

lakin soğuk havalar gelmeye başladıkça bunlar yeterli olmamaya başladı. geçen üstüme kapüşonlu sw giyip çıktım ama bu sefer de o pamuklu kumaş tüm teri emdi, güneşli havada üşüdüm diyebilirim.

özetle, kışın şehir şartlarında bisiklet sürerken hasta olmamak için giyim olarak ne önerirsiniz? Direkt link yollarsanız daha güzel olur nokta atışı.

 
Rüzgarlık. Decathlon'da bisiklet giyim kategorisinde bir sürü şey bulursun.


  • prole  (20.09.20 22:52:42) 
Buluyorum, gördüm de işe yarıyor mu gerçekten? Çok ince yağmurluk gibi bir şeye benziyor, o yüzden kullanıcı yorumu sormak istedim.


  • roket adam  (20.09.20 22:58:33) 
Ben ter atabilen içlik giyiyorum bu havalarda. Biraz daha soğuklar için de içlik + bisiklet forması + bisiklet ceketi.

www.ydsshop.com

www.decathlon.com.tr
  • chicha_v2  (20.09.20 23:25:54) 
merhaba,

Butun yili ruzgarli ve yagmurlu memlekette yasiyorum ve yol bisikleti ile 7-8 bin km yapiyorum her sene. Bu konuda epey tecrubem var.

Oncelikle kislik bisiklet malzemesi icin dechatlonu unutun. Yazlik malzemeleri ise yarar fakat gunluk kullanim icin olan yagmur pantalonu haric hic bir urunu kisin tatmin edici degil.

Kisin bisiklete binecekseniz mesele usumemek degil, terli kalmamak. Hatta bisiklete bindiginizde ilk 10-15 dk ( vucut tamamen isinana kadar ) usumuyorsaniz fazla giyinmissiniz demektir.

Eger yol bisikleti ile performans surusleri yapacaksaniz o zaman f/p acisindan en mantikli secim castelli.
Kisin (-5 ile 15 derece arasi diyelim ) eger hava cok soguksa termal iclikle beraber trasparente serisi uzun kollu formasini kullaniyorum. Ruzhar gecirmez, suya dayanikli. Bunun yerine yeni bir seri cikartmislar sanirim linkini bulamadim.

Yazin ise 20 dereceye kadar olan havalarda ise castelli gabba serisi kisa kollu forma kullaniyorum. Bu da ruzgar gecirmez, suya dayanikli.
www.castelli-cycling.com

Castelli'nin Turkiye fiyatlari cok sacma sapan. Yurt disindan Turkiye'ye satis yapan sitelerde indirim zamanlarinda nerdeyse yari fiyatina urunleri oluyor, o zaman almak mantikli.
Gabba kisa kollu forma, kol isiticilari ile beraber uzun kolluymus gibi kullanilabilir, Istanbul'un ikliminde yeterli olacaktir.

Eger yagmurda cikarim derseniz bu sefer isler iyice karisiyor. En alttaki iclikten formaya kadar nefes alir urunler kullanip bunun da ustune gor-tex gibi malzemeden yapilmis yagmur ceketleri almaniz gerekli ki bunlarin fiyati formalardan da yuksek. Bunlar icin de f/p urunleri gore-tex in kendi markasi olan gore-wear'in c5 ve c7 serileri, yine castelli'nin idro ceketleri. Yagmurda tayt ile surus yapsaniz da olur ama ayaklari sicak tutmak sart, bu yuzden su gecirmez overshoe'da almalisiniz.
  • whisky  (22.09.20 18:13:36 ~ 18:15:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.