[]

Kakasını yapamayan kedi hakkında

Sokakta baktığımız 8 tane kedimiz var, 1 tanesi 2 aylık ve iki gündür kakasını yapamıyor, zeytinyağı ile poposuna masaj yaptım, göbeğine masaj yaptım ama etkili olmadı. Bu arkadaşın sorunu nedir ? birde veterinere gitsem tahmini ne kadar ücret ister, bütçemi aşmıyorsa götüreceğim de.




 
çok bir şey alacaklarını sanmıyorum, lavman yapacaklar.
ama nedenini anlamak için belki röntgen falan çekmek isteyebilirler.
yani 500 lira falan tutmaz ama 200'ü falan bulur belki.
sadece lavman yapar gönderirse 200'ü de bulmaz.

edit:
bu arada sokak kedisi olduğunu söylerseniz indirim yaparlar ya da bazısı para almayabiliyor.
gitmeden önce telefonla sorabilirsiniz.

edit2:
iki aylık kedinin iki gün kaka yapamaması önemli bir durum olabilir, yani zeytinyağı işe yaramadıysa lavman yapılır.
  • blatta hiberna  (20.09.20 20:58:51 ~ 21:39:02) 
öyle bi durumda veteriner zeytinyağını yedirmemizi önermişti. ağzına çay kaşığı yada şırınga ile vermeyi deneyebilirsin. ilaç olarak da osmolak tarzı insanlara da verilebilen basit bi şurup vermişti onu da çay kaşığı ile vermiştik. bence bunlar sorunu çözer. ilaç adını veterinerden alın ama ben şuan net hatırlamıyorum. lavman en kötü durumda yapılır muhtemelen.


  • rayde  (20.09.20 21:13:10 ~ 21:13:41) 
zeytinyağı da içirdik bugün şırınga ile ama sonuç değişmedi maalesef


  • paramolacak  (20.09.20 21:30:50) 
Yutmaması gereken bir şey yutmuş olabilir. :( Bir arkadaşımın kedisi evde badem yutmuştu,badem bağırsağını tıkadığı için ölmüştü maalesef. Lütfen ihmal etmeyin. :(


  • siyah noktali film  (20.09.20 22:17:48) 
Özele bütçe meselesi yüzünden götürmeye çekiniyorsanız ki sokak kedisi zaten, belediyelerin veterinerlik hizmetleri var. Hem de ücretsiz. Arayın pazartesi. Gelip alıyorlar. Tedavi edip, aldıkları yere bırakıyorlar.

Bir de özelde röntgen öyle 200-300 değil yani. Aşı yapar, ilaç tedavisi olur muhtemelen. Çok gereksiz. Aynısını belediye de yapacaktır.

Lavman hem sorunu geçici çözer hem de çok minik, zararı bile olabilir yani.
  • makarnacanavari  (20.09.20 22:57:55) 
belediyelerde röntgen, ultrason gibi tetkikler yapıldığına denk gelmedim hiç ayrıca kedi çok küçük ve aşısız muhtemelen. belediyede bırakmak riskli bence.
veterinerde ilk aşamada elle bile yaptırabilirler kakasını ama alttaki durum nedir tespit etmeli ve verilecek ilaçlardan sonra takip etmek, ne yediğini bilmek lazım. sizinle olması daha güvenli.

  • not dark yet  (20.09.20 23:04:55 ~ 23:05:52) 
Arkadaş işe bak, kedi sokak kedisi, veterinere para yetmiyor, belediyeye versek ne gibi sıkıntı çıkar, bidaha geri getirmez mi ? yada tedavisini yapıp yine getirip aldığı yere mi bırakır?

Belediye almıyor kardeşim derse ne yapcaz peki, ölcek mi hayvan
  • paramolacak  (20.09.20 23:12:37) 
veterinere para yetmeyeceğini bilemezsiniz ki gitmeden. buradan semti yazın ya da başka bir başlık açın illa ki tavsiyeler olacaktır.
yavru kedilerin durumu çabuk değişir sıkı takip gerektirir orada da o kadar hayvanın içinde yeterince ilgi görmesi zor ve enfeksiyon kapabilir aşısız olduğu için hayvan sirkülasyonunun yoğun olduğu ortamda.

  • not dark yet  (21.09.20 02:01:20) 
İstanbulda değilim, küçük bir şehirdeyim, veterinere gidince de -aa benim param ona yetmez diyip kediyi alıp çıkayım mı napayım?


  • paramolacak  (21.09.20 02:04:35) 
tamam yine de açın bir duyuru. burada herkes istanbul'da yaşamıyor ki.
rahatlatmak için yapacağı ilk işlem zaten bişey tutmaz. sonraki adımlarda da size danışmadan şu kadar tutar demeden adım atmazlar baştan konuşursunuz. belediye veterinerine götürmek zorunda kalırsanız da orada bırakmayın derim.

  • not dark yet  (21.09.20 02:24:41) 
Acilen veterinere gidin, çünkü tehlikeli bir durum. veterinerin bunun için çok para alacağını hiç zannetmiyorum + sokakta baktığınızı da söyleyin. Para delisi manyağın biri değilse yardımcı olacaktır.


  • awareim  (21.09.20 08:48:00) 
lavman zararlı olacaksa veteriner yapmaz zaten.
siz ne derseniz onu yapmıyor neticede.

ama normal şartlarda, yediğinden ya da durup dururken kabız olduysa yapılacak uygulama budur.
zararı olmayacak ölçüyle, az miktarda yapılır.
bir tüpü boca etmek zorunda değiller tabii ki.

gideceğiniz veterineri google'dan bakıp telefon ederek konuşabilirsiniz.
ona göre gidersiniz.

ve acilen gidin +1
belediyenin veterinerlik hizmetini falan bekleyecek zaman yok bence.

zaten daha ciddi bir şey varsa, veteriner gereken uygulamayı yapmadan önce size söyler.
siz onaylamadan bir müdahalede bulunamaz.
fiyat konuşursunuz, siz onaylarsanız işlemi yapar.
  • blatta hiberna  (21.09.20 10:24:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.