[]

toplu taşıma yerine motosiklet kullanmak

sizce mantıklı değil mi? 10-15 bine 2. el motosiklet var başlangıç seviyesinde. ya da şu kurye motorlarının sıfırları 6-7 bin falan sıfırı. üstelik çok az yakıyorlar ve trafik sorunu olmuyor. toplu taşımada perişan olmaktansa motor çok mantıklı bir seçenek değil mi?

bir de 50cc'lik kuryelerin kullandıkları motorlar araba ehliyeti ile kullanılabiliyormuş. a2 ile de kullanılır değil mi?


 
Kış?


  • antihero  (20.09.20 14:05:05) 
Mantıklı ama biraz risk var. Türkiye'de bisikletliler ve motosikletliler pek adam yerine konmuyor trafikte. Trafikte sıkıştırabiliyorlar. Yağmur, kar, rüzgâr gibi durumları da düşününce ben tercih etmezdim. Ama alışıp da kullanırsanız mantıklı.


  • dissendium  (20.09.20 14:09:07) 
kış tabii zor olur. onu pek düşünmedim.

bir süredir youtube'tan motosiklet vlogları izliyorum. videoları izleye izleye biraz alıştım sanırım. ama yine de korkuyorum. yine de diğer taraftan kullanan çok insan var. kuryeler her gün kaç saat motor kullanıyor. üstelik ucuz ve trafiğe pek takılmıyor.
  • black mamba  (20.09.20 14:56:55) 
ufak bir düşüşte bile bacağını kırarsan, çapraz bağlarını koparırsan keşke almasaydım dersin. bence alma.


  • diffarentiationation  (20.09.20 16:02:50) 
bugün 20 dakikalık yolu 1 saatte gittim. acayip aklım yattı benim. çok karamsar değil misiniz? hiç mi motorcu yok motive edecek?


  • black mamba  (20.09.20 19:14:51) 
Anadolu'da nispeten küçük bir şehir olmadıkça getirisi risklerinin altında kalıyor bence.

Faydasından öte zevk-yaşam tarzı olarak yaklaşırsanız zaten buraya fikir danışmazdınız diye düşünüyorum.
  • angelofdeath  (20.09.20 19:25:31 ~ 19:26:09) 
Yağışlı hava ve yaz kış sürekli olarak çizme, mont, kask, eldiven giymek sıkıntılı oluyor. Onun haricinde 2014'ten beri düzenli olarak dört mevsim kullanıyorum ve memnunum.
Hala ilk motorum olan 125cc'lik YBR'yi kullanıyorum.

  • d e j i n  (20.09.20 22:37:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.