[]

Bu ve buna benzer youtube kanallarının olayı nedir?

Gerçekten sadece meraktan soruyorum. 1000 2000 aboneyi, ya da o civarlarda izlenme sayılarını anlarım da, şu videonun www.youtube.com 300.000 izlenmesi nedir abi? kanalın 1,22 milyon abonesi var. Orijinal, farklı, izlenebilecek hiçbir içerik yok. Bu konularda çok derin ve teknik bilgim yok ama fake bir şeyler olduğu belli. Youtube buna neden müdahele etmiyor? Veya ben videoya koyacağım reklama bakarım gerisi çok önemli değil mi diyor?

Bir de normalde bu sayılarda abonesi olan ve izlenme sayıları da bu civarlarda olan kanalların çok yüksek olmasada belli bir geliri oluyor diye biliyorum. Bu kanalın bu şartlarda kazancı nedir?

Ne ararken buralara geldin diye soracak olan olursa diye, milli piyango'nun online kazıkazan oyunlarıyla ilgili youtube'de ne var ne yok diye dolanırken, bu arkadaşın şu videosuna denk geldim www.youtube.com ilk başta sayılara çok bakmamıştım, 1000-1500 abonesi olan hevesli bir genç arkadaştır diye düşündüm. Sonra abone ve izlenme sayılarına baktığımda şok geçirdim.

 
Yeni nesil coluk cocuk izliyor bunlari iste. Benim cocuklugum misket, taso, futbolcu kagidi, gazoz kapagi, mahalle maci yaparak gecti. Bu zamanin cocuklari apartmanlarda eve tikili halde tablet bilgisayar karsisinda buyuyor. Youtube'da cok yararli icerikler de var ama iceriklerin buyuk cogunlugu ozellikle turk youtuberlar cop. Cocugu kendi haline birakinca da bunlarin eline dusuyor. oyun oynamayıp oynayanın videosunu izleyen nesil falan diye sozlukte de basligi vardi sanirim, garip acayip bir genclik geliyor kisaca


  • neverletyougodown  (20.09.20 14:19:11) 
@neverletyougodown doğru söylüyorsun da benim burada demek istediğim fake olaylar dönüyor burada. yani bot hesaplarla abone ve izlenme kasmış hem de ne kasma. Yazdıktan sonra biraz daha baktım diğer videolara, yapılan yorumlara rastgele harfler girilmiş cümle falan yok sadece yorum olduğu gözükmesi için. Bazı kullanıcılar zaten "300.000 izlenme var 20 tane yorum 70 tane like var ne ayak bu" diye soruyorlar. Youtube buna neden engel olmuyor ya da burada engel olunması gereken bir durum var mı? Ayrıca bu sayılarla gelir elde ediliyor mu?


  • braveheart xakah  (20.09.20 14:30:25) 
Organik izlenme ve takipçi olmadığı belli. Youtube'un, daha doğrusu Google'ın bunları tespit etme yeteneği çok yüksek. eminim bu arkadaş para kazanamıyordur youtunbe'dan.

çok ciddi paralar ödüyor youtube. böyle kanallara binlerce dolar ödeme yapacağını hiç sanmıyorum. kanalı kapatmıyor ama para da ödemiyor.

edit: zaten youtube kullanıcılarının organik olmadığı instagram ve twitter hesaplarından belli. instagramda 3 bin, twitterde 200 küsur takipçisi var.
  • himmet dayi  (20.09.20 14:44:59 ~ 14:49:32) 
@himmet dayı, peki bir yaptırımı var mı bu tür durumlarda youtube'un? adama mavi click bile vermişler :):) bazı videolarında reklam var, yanlış bilmiyorsam para kazanma açık oluyo böyle durumlarda?


  • braveheart xakah  (20.09.20 14:58:48) 
Yaptırım konusunda bir fikrim yok ama Adsense kullanıyorsa (Google'ın reklam servisi), o iptal oluyor, hak ettiğin hiçbir parayı alamıyorsun ve bir daha da Adsense üyeliğini onaylamıyorlar.

Diğer yaptırımlar konusunda da bir fikrim yok. Yani para ödemezler o kesin de, kanalı kapatma vs. olur mu bilmiyorum. Bu tarz inorganik izlenmeler dünya yıldızlarında bile var. Birçok yeni müzik klibi trend olsun diye botlar tarafından izleniyor. Bu kadar büyük paraların döndüğü yerde olmaması şaşırtıcı olurdu gerçi.
  • himmet dayi  (20.09.20 16:29:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.