[]

kafa derim yüzülüyor

arkadaşlar normal bir kepek sorunu olduğunu sanmıyorum. resmen kabuk kabuk kafa derim kalkıyor. saçlarımı neredeyse kel ettim, boyattım, kepek şampuanı da kullandım ama bana mısın demiyor. naapayım sizce? kaşınıyor, kaşınmasını geçtim çok kötü duruyor yaa...




 
aaaa! yeni mi türedi? (bkz: seboreik dermatit) olsa gerek. doğru dermatoloğa. oynama sakın onlarla. azarlar, çıldırırlar, sinirlenirler, saldırırlar vuuuu. dermatolog evet. sen bi şey yapma yani, en fazla şampuan kullan hassas deriler için olan kaliteli bi şeylerden.


  • applebite  (11.05.10 22:36:10) 
seboreik dermatit ile aynı sey mi bilmiyorum ama saç derisi egzaması da olabilir. eger yıkamadan sonra bile hemen kepeklenme ve genelde aynı yerde oluyorsa bu kabuklanmalar, bence odur. ve losyoları, ilaçlarıyla cok rahatlatıyor.


  • lazuri  (11.05.10 22:56:39) 
Seboreikliler klübü filan kuralım artık. :) Dermatoloğa danışın hemen. Yalnız öyle pekte tedavi edilebilen bir şey değil sağolsun. Ya da bende işe yaramıyor bilemeyeceğim. Deride yaramsı görüntüler oluyor, siz oynadıkça kabuk kabuk dökülüyor. Kaşınıyor, kaşıdıkça daha beter oluyor. Nacizane önerim mümkün olduğunda kaşımayın, kaşıdıkça görüntü de çirkinleşiyor.

Edit: Geçmiş olsun demekte lazım.
  • neskafefincanindaturkkahvesi  (11.05.10 23:03:23 ~ 23:07:00) 
saç egzaması. çözümü yok ancak düzenli kullanlan losyon ve şampuanlarla filan sakinleştirilebiliyor bu olay. sakal varsa orada, hatta kaşlarda bile çıkabiliyor bu saçma sepelek iş. tedavi edilmezse saç kaybı kaçınılmaz oluyor orası daha da kötü. (travmatik ölçülerde yaşıyorum oradan biliyorum :))
her insanın ihtiyacı olan tedavi dozajı farklı olduğundan dermatolog en iyi kararı verir. saç yapınıza, kafa derinize göre ph değeri uygun olan bir şampuan verecektir muhtemelen, bir-iki tane de losyon ile rahatlayabilirsin büyük ölçüde.

  • exexex  (12.05.10 12:12:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.