[]

Buzlu cam sadece Covid-19 da mı oluyor?( tomografi pozitif, pcr negatif)

merhabalar, Çarşamba sabah yüksek ateş ortaya çıktı. Dr 1 gün bekle dedi ve Perşembe ateş hafif de olsa devam edince yakındaki bir özel hastanenin aciline gittim. tomografi raporunda aşağıdaki ifade var, kan tahlilinde crp de 127 çıktı. pcr örneği verdim. tomografi ve crp den dolayı perşembe akşamı covid ilaçlarına başladım. genel sağlık durumum iyi, ateş de parol vs. almadığım halde 36.5 larda geziyor. bugün de pcr çıktı ve negatif. dr kendini covid kabul et, ilaçlara ve izolasyona devam dedi. 14 gün sonunda tomografi ve antikor testi yaptırabilirsin dedi. şimdi sorum şu; bu buzlu cam olayı sadece covid'de mi oluyor?

tomografi:
Sağ akciğer boyunca özellikle orta lob düzeyinde konsolidasyon sergileyen yaygın yer yer buzlu cam manzarasına sahip infiltrasyon sahaları ve yer yer de budding tree paterne sahip infiltrasyonlar ihtiva eden Covid-19 pnömonisini düşündürten görünüm varlığı dikkat çekmektedir.

 
Sadece covid kaynaklı olmuyor. Akciğer hastalıklarının ileri safhalarında gözlenebiliyor. Covid'in sebep olması muhtemel ve en belirgin belirtilerinden biri olduğu için covid gibi davranılması gayet normal.


  • desdenova34  (20.09.20 14:21:17) 
tabi ki hayır. muhtemelen tomografi bulgularınız arada. covid için özellikle iki akciğerde birden olması tipik. sizde tek taraflı (yine de covid pekala olabilir ).


  • alicandan  (20.09.20 14:23:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.